GM INVESTEERT €265 MILJOEN VOOR NIEUWE ELEKTRISCHE CHEVROLET


General Motors heeft afgelopen vrijdag aangekondigd €265 miljoen te investeren in zijn fabriek in Michigan. Op deze manier wordt de fabriek klaargemaakt voor de komst van een nieuwe elektrische Chevrolet. Daarmee komt het Amerikaanse bedrijf terug op zijn beslissing om EV’s buiten de Verenigde Staten te gaan bouwen. Een beslissing die op veel kritiek kon rekenen, waaronder die van Donald Trump. De investering wordt gedaan in de fabriek die ook de volledig elektrische Chevrolet Bolt produceert. Dit zal naar verluidt 400 extra banen opleveren. GM INVESTEERT €265 MILJOEN VOOR NIEUWE ELEKTRISCHE CHEVROLET.

GEEN SPECIFIEKE DETAILS

GM heeft besloten om nog geen details vrij te geven over hoe hun nieuwe elektrische auto eruit zal komen te zien. Details over de prijs en prestaties blijven ook nog even onbekend. Wel is het duidelijk dat de nieuwe EV gebaseerd zal zijn op een verbeterde versie van de Chevrolet Bolt architectuur. Verdere details zullen bekend wordt gemaakt op het moment dat de productie dichter bij komt. De nieuwe Chevrolet is een aparte poging van GM om het bedrijf een elektrische impuls te geven. Eerder dit jaar liet de Amerikaanse autofabrikant al weten Cadillac een volledig elektrisch merk te willen maken. Precies om deze reden zal Cadillac ook de eerste zijn die volledig elektrische auto’s zal gaan produceren.

TOCH AMERIKA

Oorspronkelijk wilde GM de Chevrolet buiten de VS laten bouwen. Een verbetert handelscontract tussen Mexico, de VS en Canada heeft er echter voor gezorgd dat het bedrijf toch voor Michigan heeft gekozen. Dat de Chevrolet Bolt daar ook al wordt gebouwd zal ook van invloed zijn geweest.

Het nieuws voor een nieuwe elektrische Chevrolet ligt in lijn met de transformatie die GM de afgelopen 5 jaar heeft doorgemaakt. Het bedrijf probeert los te komen van dure, geldverslindende activiteiten (het verkopen van Opel is hier een goed voorbeeld van) en probeert meer te investeren in EV’s en autonoom rijden.

Bron: elektrischeauto.nl

GM INVESTEERT €265 MILJOEN VOOR NIEUWE ELEKTRISCHE CHEVROLET.

Recent Content