GM GAAT FORS INVESTEREN IN ACCUTECHNIEK EN ELEKTRISCHE PICK-UPS


GM heeft plannen kenbaar gemaakt voor hun elektrische auto’s. In de komende jaren zal GM fors investeren in onder andere accutechniek en enkele elektrische pick-ups. In een gesprek met Reuters kondigt GM aan dat het in de komende jaren ruim 7 miljard dollar wil gaan investeren. Het overgrote deel hiervan is bestemd voor elektrische auto’s, accutechniek en het aanpassen van bestaande fabrieken. GM GAAT FORS INVESTEREN IN ACCUTECHNIEK EN ELEKTRISCHE PICK-UPS.

STAKING

Het bericht rondom deze forse investeringen komt kort na een staking door het personeel. Het bestuur van GM heeft echter een nieuw voorstel bij de vakbond neergelegd waar onder andere deze forse investering in word vermeld. De staking is voor GM als een doorn in het oog. Twaalf jaar geleden was er ook een korte staking van twee dagen. In 1998 was er echter een staking van ruim 54 dagen door het personeel. Volgens de fabrikant kost een dag staken het bedrijf ruim 50 miljoen dollar. De fabrikant is er dus aan gelegen om de staking zo spoedig mogelijk te stoppen. Op dit moment lijken de gesprekken nog vast te lopen op afspraken over ziektekosten en het gebruik van uitzendkrachten. Juist door deze staking is het nu wel duidelijk geworden welke grootse plannen GM heeft.

INVESTERINGEN

Van de 7 miljard dollar wil GM gaan investeren in acht bestaande Amerikaanse fabrieken. Daarnaast belooft de autofabrikant dat er ruim 5400 banen bij zullen komen in de komende jaren. GM zal dus geen nieuwe fabrieken neerzetten voor de productie van EV’s. Daarentegen worden bestaande fabrieken omgebouwd om deze productie mogelijk te maken. Binnen deze eerder genoemde investering wil de fabrikant een aanzienlijk deel gebruiken voor de ontwikkeling van een modulaire basis van hun nieuwe elektrische vloot. Uiteindelijk moet dit alles in 2023 gereed zijn. Alle merken die dan onder de vlag van GM vallen zullen profiteren van deze forse investering. Dit zijn dan de merken Chevrolet, Buick, GMC en Cadillac.

ELEKTRISCHE PICK-UP

De investering gebeurd voornamelijk op Amerikaanse grond. Het is dan ook niet vreemd dat het eerste elektrische voertuig waarschijnlijk een pick-up zal zijn. Op dit moment kopen Amerikanen voornamelijk SUV’s of pick-ups. De best verkopende voertuigen staan steevast op de eerste drie plekken. Op de vierde plek staat wel weer een sedan, maar dan wel op enorme afstand als het gaat om de aantallen.

De race om de eerste pick-up is dan ook in volle gang. Eerder kondigde Ford al aan dat ze bezig zijn met de volledig elektrische F-150. Het eerste testexemplaar maakt inmiddels zijn eerste kilometers. Tesla werkt aan de Model B welke mogelijk in november gelanceerd wordt. Het is goed mogelijk dat dit model niet in Nederland beschikbaar zal komen gezien de beperkte vraag. Vanuit GM is er nog geen nieuws te melden, maar het lijkt ons sterk als dit wereldmerk nog niet aan een prototype zou werken. Binnen afzienbare tijd kunnen wij vanuit deze hoek dan de eerste berichten verwachten.

Bron: elektrischeauto.nl

GM GAAT FORS INVESTEREN IN ACCUTECHNIEK EN ELEKTRISCHE PICK-UPS.

Recent Content