GM GAAT ELEKTRISCHE PICK-UP BOUWEN


De CEO van General Motors Mary Barra bevestigde dinsdag in een gesprek met investeerders dat ze een elektrische pick-up truck gaan maken. Dit nieuws zat er natuurlijk aan te komen als we kijken naar de concurrentie. Tesla en Ford kondigden ook al een elektrische pick-up aan. Wanneer de pick-up uitkomt en of het een GMC of een Chevrolet zal worden is nog onbekend. GM GAAT ELEKTRISCHE PICK-UP BOUWEN.

Nog geen week geleden kondigde Ford aan €500 miljoen te gaan investeren in de start-up Rivian, die ook een elektrische pick-up truck gaan bouwen. Het nieuws dat General Motors een elektrische pick-up gaat produceren lijkt hier bijna een reactie op.

Of er een compleet nieuwe auto ontworpen gaat worden is ook nog niet bekent. Het lijkt wel logisch dat de auto een elektrische variant gaat worden van de Chevrolet Silverado of de GMC Sierra. Chevrolet heeft al meer elektrische modellen gebouwd, de Bolt en de Volt. Daarnaast heeft General Motors ook aangekondigd $300 miljoen te gaan investeren in de fabriek in Michigan. Hier gaat de Chevrolet Bolt EV geproduceerd worden. De pick-up zal ook kunnen passen in het gamma van GMC. Dit door de prijsniveau wat waarschijnlijk hoger zal zijn door de EV techniek.

Waarom het geen Cadillac wordt is onduidelijk en ook opmerkelijk te noemen. General Motors kondigde bij de Detroit auto show aan dat Cadillac het hoofdmerk voor elektrische voertuigen zal worden. In drie jaar tijd zal het merk 20 elektrische auto’s op de markt hebben.

Bron: elektrischeauto.nl

GM GAAT ELEKTRISCHE PICK-UP BOUWEN.

Recent Content