GM BELOOFT ELEKTRISCHE AUTO’S TE MAKEN IN BETAALBARE PRIJSKLASSE


General Motors Co. maakt een grote claim over zijn toekomstige elektrische auto’s: de autofabrikant zal ze kunnen verkopen tegen “zeer gemiddelde prijzen”. Daarnaast zullen ze ook winstgevend zijn, vertelde GM-president Mark Reuss afgelopen woensdag. GM BELOOFT ELEKTRISCHE AUTO’S TE MAKEN IN BETAALBARE PRIJSKLASSE.

GM kondigde in oktober 2017 aan dat het van plan is om 20 elektrische voertuigmodellen wereldwijd te verkopen tegen 2023. Reuss zei toen dat de EV-technologie van het bedrijf is ontworpen om lage kosten te hebben én geld te verdienen. Hij ging afgelopen week nog een stap verder, door te stellen dat General Motor’s programma geld zal verdienen zonder torenhoge prijzen voor luxe voertuigen.

EMISSIEHANDEL

GM en de meeste autofabrikanten verliezen momenteel geld met de verkoop van elektrische auto’s. Tesla heeft een paar winstgevende kwartalen gehad, maar zelfs met de verkoop van zijn Model 3 voor $ 45.000, (ongeveer €40 000) of meer, en de Models S en X die vaak voor meer dan $ 100.000 (zo’n €88 000) de deur uit gaan, worstelt het om geld te verdienen. Om de inkomsten te stimuleren, nemen ze deel aan de emissiehandel – ze verkopen uitstootrechten aan bedrijven die meer brandstofzuigers dan elektrische voertuigen op de markt brengen.

KOSTEN VERLAGEN

De kosten voor het bouwen van een elektrische auto dalen, zei Reuss, terwijl de kosten voor het toevoegen van technologie aan conventionele gasbranders en het voldoen aan voorschriften stijgen. “We zullen eerder op gelijke hoogte komen dan mensen denken”, zei hij op de UBS Global Industrials and Transportation Conference. “We verlagen de kosten van batterijen en elektrische voertuigen in het algemeen.”

De gemiddelde prijs van een nieuw voertuig vandaag de dag is ongeveer $ 37.000 (€33 000). Dat is ook de stickerprijs van een Chevrolet Bolt, de huidige elektrische auto van General Motors, die bij elke verkoop duizenden dollars verliest voor het bedrijf.

Tegenwoordig kosten accu’s van elektrische auto’s ongeveer $ 150 per kilowattuur, volgens een recente studie van adviesbureau McKinsey & Co. Reuss moet dit ver onder de $ 100 dalen on winst te maken.  “We zijn onderweg,” zei hij.

Bron: elektrischeauto.nl

GM BELOOFT ELEKTRISCHE AUTO’S TE MAKEN IN BETAALBARE PRIJSKLASSE.

Recent Content