GEZINSUITBREIDING BIJ MERCEDES-AMG GT (2017)


Nog niet eens drie jaar op de klok maar Mercedes vindt het tijd om de AMG GT een opfriskuur te geven. Waarbij meer pk’s, slimme technologie en een klassieke grille de show stelen. GEZINSUITBREIDING BIJ MERCEDES-AMG GT (2017).

In Noord-Amerika lusten ze de Mercedes-AMG GT wel, waardoor de Duitsers het autosalon van Detroit uitkozen om een opgefriste variant te tonen. Die zal je vooral herkennen aan het neusgat, want Mercedes denkt met weemoed terug aan vroeger en installeert de grille van de 300 SL op de GT. Met rechtstaande spijlen incluis. Een designfoefje dat we uiteraard eerder al zagen op de AMG GT R.

Van dat groen monster nemen de reguliere broertjes wel meer over. Zo is er ook de actieve aero onderaan die de carrosserie meer naar de weg toedrukt op hoge snelheden. De opzichtige spoiler en het koolstofvezel dak blijven wel unieke onderdelen voor de hardcore GT R.

EXTRA PEPER ONDER DE KAP

Na de opfriskuur komen de GT’s ook wat sterker terug. De ‘instapper’ GT doet het voortaan met 476 pk en 630 Nm uit de 4-liter biturbo V8 (voordien 462 pk en 600 Nm). De S-uitvoering ziet zijn 510 pk en 650 Nm stijgen naar 523 pk en 670 Nm. Daarboven staat nog de GTC, met adaptieve demping, sper en achterwielsturing als standaard uitrusting. Waardoor deze variant meteen over 558 pk en 680 Nm mag beschikken.

Helemaal bovenaan deze kunstmatig gecreëerde onderverdeling (lees: gemorrel met software om extra varianten te toveren en klanten extra in de zakken te doen tasten) staat nog steeds de GT R. Met 585 pk en 700 Nm uit de V8. Kiezen is dus een beetje verliezen, zeg maar…

 

GEZINSUITBREIDING BIJ MERCEDES-AMG GT (2017).

Recent Content