Gespot: Ferrari 458 Italia rijdt band er schoon af


Beknibbelen op je Ferrari? De eigenaar van deze kanariegele 458 Italia deed het goed. Gespot: Ferrari 458 Italia rijdt band er schoon af.

Zonde hoor. Heb je zo’n mooie wagen onder de kont, kon er niet nog even een goed stel rubber vanaf. Uiteraard is het mogelijk om zelfs de duurste band lek te rijden, er hoeft maar ergens een spijkertje te liggen of daar gaan we al. Wel knap is het om precies het loopvlak van de band eraf te rijden. Alleen de wanden zitten nog op de velg. Dat moet dus een flinke klapper zijn geweest. Mazzel dat er een zachte berm in de buurt was om de velg te sparen.

Gelukkig heeft de bestuurder niet al te hard gereden, anders was de schade veel groter geweest. Nu lijkt de 458 niet overbeladen te zijn, dus moeten we de schuld wel bij de band zelf zoeken. Verkeerde bandenspanning, slijtage of een andere vorm van schade kunnen de oorzaak zijn geweest. Lijkt mij dat je, als Ferrari-rijder, toch iets kritischer bent op je banden dan moeke die met haar oude Corsa naar de supermarkt op en neer tokkelt. Had hij nou toch maar gekozen voor de Run-Flat bandenoptie…

bron

 

Gespot: Ferrari 458 Italia rijdt band er schoon af.

Recent Content