GENESIS KOMT MET MINT CONCEPT HATCHBACK


Genesis onthulde op de auto show in New York  de nieuwe Mint Concept. Voor wie de naam Genesis even kwijt is. Het is het luxemerk van Hyundai. Voorheen leverde het merk enkel grote luxe sedans zoals de G90 en de G70. De compacte Mint Concept hatchback brengt hier verandering in. GENESIS KOMT MET MINT CONCEPT HATCHBACK.

Het concept van de Mint is ontworpen in samenwerking met designstudio’s verspreid over de wereld. Een design centrum van Genesis in Duitsland, in Amerika en in Zuid-Korea hebben samengewerkt aan het ontwerp van de auto. Het resultaat is naar mijn mening een zeer knap concept, zowel van buiten als in het interieur.

De Mint Concept is een volledig elektrische, luxe auto voor de stad. Volgens de makers is het een nieuw stedelijk icoon dat klassieke proporties combineert met een minimalistisch design. De auto is zeer compact en heeft een coupé-achtige daklijn. De tweedeurs auto zal volgens Donckerwolke van Genesis direct zijn plek vinden in de stad waar het druk is. De doelgroep voor de auto zullen dan ook stadsbewoners zijn.

INNOVATIEF INTERIEUR VAN DE MINT CONCEPT

De Mint Concept maakt in het interieur gebruik van elke kubieke centimeter. De ruimte in het interieur biedt plaatst aan twee personen. Er wordt gebruik gemaakt van lichtgewicht textiel, cognacleder en ramen zonder tussenschotten om een ruimtelijk gevoel te creëren. Het stuurwiel wordt omgeven door zes koperen schermen met een grafische gebruikersinterface. Hier wordt de belangrijke informatie over het voertuig weergegeven. Het scherm achter het stuur geeft de primaire informatie weer. De bagageruimte is toegankelijk via de vleugeldeuren die zich achter de portieren bevinden.

De Genesis Mint Concept maakt gebruik van een zeer compacte aandrijflijn. Naar schattig zal de range ongeveer 320 kilometer zijn per volledige lading. Dankzij een 350 kW systeem kan een snellader gebruikt worden. Verder heeft Genesis nog geen informatie gegeven over het accupakket of vermogens. De prijzen en wanneer de auto uit zal komen is nog onbekend. Zoals wel te zien is op de foto’s is het nog duidelijk een concept.

 

Benieuwd naar al het nieuws over elektrische auto’s?

Bron: elektrischeauto.nl

GENESIS KOMT MET MINT CONCEPT HATCHBACK.

Recent Content