GENERAL MOTORS TROTS OP BATTERIJKWALITEIT VAN EIGEN EV’S


General Motors is trots op de kwaliteit van de batterijen die het tot op heden in zijn elektrische modellen heeft geplaatst. Naar eigen zeggen is het tot op heden nog geen enkele keer nodig geweest om een batterijpakket in één van de EV’s te vervangen. Dit is ook interessant voor de toekomst. GENERAL MOTORS TROTS OP BATTERIJKWALITEIT VAN EIGEN EV’S.

TERUGROEP

General Motors gaat daarbij wel uit van de auto’s die niet in de garage zijn terechtgekomen. Er is immers in het voorjaar van 2018 wel een terugroepactie geweest voor de Chevy Bolt waarbij onder andere de batterij werd vervangen. Dat had met softwareproblemen te maken. Dat neemt niet weg dat de lithium-ion batterijen die het gebruikt het waarschijnlijk wel goed houden tot op heden in de auto’s die het verkocht heeft als fabrikant.

HONDERDDUIZENDEN

General Motors heeft inmiddels zo’n 200.000 elektrische auto’s verkocht. Dat betekent dus ook dat er honderdduizenden kilometers met de batterijpakketten gereden is. Indien het daadwerkelijk zo is dat er nog geen vervanging heeft moeten plaatsvinden, dan is de levensduur flink in orde. Het is immers niet meer dan te verwachten dat de batterijen langzaam maar zeker teruglopen tot ze niet meer bruikbaar zijn omdat er onvoldoende actieradius uit een oplaadbeurt te halen is. Vooral de batterij die in de Chevy Volt zit heeft het tot op heden goed gedaan. Daar is geen probleem geconstateerd met de auto’s.

VOLLEDIG ELEKTRISCH

Het is ook belangrijk nieuws met het oog op een eerdere aankondiging die deze maand werd gedaan. General Motors wil van Cadillac een volledig elektrisch merk maken. Dat betekent dus ook wel dat er belang gehecht wordt aan batterijen die gebruikt gaan worden. Per heden moeten alle auto’s van dit merk elektrische aandrijvingen krijgen. Er worden verschillende modellen in de komende vijf jaar op de markt gebracht. De oude modellen lijken wel te gaan verdwijnen, waaronder de Bolt en de Volt van Chevrolet.

Bron: elektrischeauto.nl

GENERAL MOTORS TROTS OP BATTERIJKWALITEIT VAN EIGEN EV’S.

Recent Content