GELUKKIGE 40E VERJAARDAG, VOLKSWAGEN GOLF! – DE EERSTE GENERATIES


Dit weekend is het 40 jaar geleden dat de Volkswagen Golf werd geïntroduceerd. De opvolger van de Kever slaagde er door de jaren heen in om zijn zware taak met glans te volbrengen, al was hij niet altijd de meest opvallende wagen in het straatbeeld. GELUKKIGE 40E VERJAARDAG, VOLKSWAGEN GOLF! – DE EERSTE GENERATIES.

Eind jaren ’60 zat Volkswagen met een probleem. De Kever was stilaan verouderd en in Wolfsburg moest men met een opvolger op de proppen komen voor deze wagen voor het volk. Daarom werd in 1969 gestart met de ontwikkeling van de Golf Typ 17.

OPVOLGER

De oliecrisis deed geen goed aan de automarkt en dus konden ze bij Volkswagen maar beter met een nieuw klein ding komen. Een opvolger zijn voor de Kever was een grote opgave, aangezien van die Kever 21.5 miljoen exemplaren aan de man werden gebracht.

Volkswagen maakte voor de Passat en de Golf dankbaar gebruik van de kennis van het in 1965 verworven Auto Union. Vandaar namen ze de voorwielaandrijving over en ze entten ook hun watergekoelde benzinemotoren op de know-how van Auto Union en Audi.

WACHTEN OP DE GOLF

Designer Giorgio Giugiaro werd onder de arm genomen en samen ontwikkelden ze een auto die het tot de geschiedenisboeken zou schoppen tot de bestverkochte Europese auto ooit. Dat er mensen op de Golf zaten te wachten tonen de verkoopscijfers, in oktober 1976 waren er al 1 miljoen stuks verkocht. De Golf werd geprezen om zijn design, zijn moderne rijgedrag en zijn ruime interieur.

De eerste generatie Golf was goed voor nog wat andere innovaties, want behalve de vernieuwende vorm bracht Volkswagen ook de dieselmotor weer naar de kleinere auto’s. Een 1.5 Diesel, voorzien van 50 pk. In 1976 kwam er de Golf GTI, die de naam hot hatch gestalte gaf. De GTI werd het topmodel in het gamma, met een 1.6 liter grote motor goed voor 110 pk. Volkswagen lanceerde later – in 1982 – ook een GTD, een dieselvariant met 70 pk en 133 Nm.

In 1980 kreeg de Golf een facelift, waarbij de bumpers werden gewijzigd en achteraan nieuwe achterlichtblokken werden ontwikkeld. Deze waren groter en zorgen voor een verhoogde zichtbaarheid. Ook het interieur werd aangepakt en een nieuw instrumentenbord vond zijn weg naar de wagen.

EXTRA VARIANTEN

De Golf vormde de basis voor een nieuw aanbod van Volkswagen. De Passat was er eigenlijk al in 1973, als grote middenklasser, op basis van de Golf werd een heel nieuw gamma samengesteld. Zo kwam er de Golf Cabrio in 1979 en werd de versie-met-koffer Jetta gedoopt in datzelfde jaar. De Jetta was beschikbaar als twee- of vierdeurs en oogstte vooral in Amerika succes. Ook de Scirocco was nauw verwant aan de Golf, als sportcoupé van het merk werd ook deze door Giugiaro ontworpen.

Verder bouwde Volkswagen met de Caddy ook nog een bedrijfswagenversie van de Golf, eentje met twee zitplaatsen en een laadbak. Die Caddy kwam er pas in het laatste modeljaar van de Golf MkI, namelijk 1983.

PLUIMGEWICHT

Het leeggewicht van de eerste Volkswagen Golf bedroeg 750 kg, heel wat minder dan de wagens van tegenwoordig dus. Volkswagen bouwde de Golf I tot in 2009 in Zuid-Afrika, de laatste jaren onder de naam CitiGolf.

NUMMER 2

In 1983 was het dan tijd voor MkII, Typ 19E, met een ontwerp dat werd gestoeld op de eerste Golf maar met de nodige wijzigingen om hem moderner te maken. Volkswagen borduurde verder op de bestaande motoren van de Golf en voegde daar bovenin het gamma wat extra prestatiegerichte modellen aan toe.

Zo kwam er een nieuwe variant van de GTI, de 16v die wat meer vermogen (140 pk) lospeuterde uit de 1.8 benzinemotor dan de 8v die er 112 pk uitduwde. Verder was er de Golf G60 in 1990 en de Golf Rallye die de – geflopte – rallycarrière van de Golf in de verf moest zetten.

Volkswagen had ook hier weer wat extra varianten klaar, al bleven de Golf Cabriolet en de Caddy uit de eerste generatie behouden. Een nieuwe generatie Jetta werd geïntroduceerd, met een facelift in 1988 en 1990. Om even gek te doen, werd de Golf Countrygelanceerd, een opgehoogde Golf met reservewiel op de kofferklep die gebruik maakte van de vierwielaandrijving die ook op de gewone Golf kon gekozen worden, destijds heette dat systeem ‘Synchro’.

Volkswagen bouwde ook een elektrische Golf, de CitySTROMer maar hoewel heel lang werd gealludeerd op de productie ervan, bleef het bij een concept car. Samen met de nieuwe Golf kwam er ook een nieuwe Scirocco, die ook weer gebruik mocht maken van de potentere motoren van de Golf.

Bron

GELUKKIGE 40E VERJAARDAG, VOLKSWAGEN GOLF! – DE EERSTE GENERATIES.

Recent Content