Geen driecilinders voor (middel-)grote Mercedessen


Een viercilinder in de hoogste klasse van de luxefabrikanten is al heel gewoon, eigenlijk doet alleen BMW met de 7 Serie nog niet mee. Met de volgende stap in de downsizing komen de driepitters, maar Mercedes heeft hier geen trek in. Geen driecilinders voor (middel-)grote Mercedessen.

Rond de autosalon van Genève had het journaille de gelegenheid de fabrikanten aan de mouw te trekken, en dat gebeurde dan ook. De Britse media spraken Bernhard Heil, het hoofd van de motorenafdeling bij Mercedes.

Hij geeft aan dat er wel gekeken is naar de toepassing, maar dat de voordelen niet opwegen tegen de nadelen, te weten: een gebrek aan finesse. Driecilinders hebben vaak balansassen nodig tegen trillingen, welke weer extra gewicht met zich meebrengen. Met deze uitspraak stelt Mercedes zich tegenover BMW, dat eerder wel de intentie uitsprak zijn toekomstige 5 Serie-instapper van een driepitter te voorzien.

Even geen extreem klein spul in een grote koets, het lijkt ons een Heil goed idee. Er breekt echter onvermijdelijkerwijs een tijd aan dat Mercedes hierop terug zal moeten komen. Voorlopig doet Mercedes liever aan downgearing, bijvoorbeeld met de 9-bak in de E350.

Bron

 

Geen driecilinders voor (middel-)grote Mercedessen.

Recent Content