Geen alimentatie betalen? Rijbewijs kwijt!


Slecht nieuws voor de ‘deadbeat dad‘: onze zuiderburen hebben een plan in voorbereiding dat het mogelijk maakt alimentatie-wanbetalers hun rijbewijs af te nemen. Geen alimentatie betalen? Rijbewijs kwijt!

Als Charlie Sheen een Belg was, dan had hij binnenkort misschien met de taxi gemoeten. De Belgische Dienst voor Alimentatievorderingen (DAVO) heeft meer juridische middelen gekregen, waaronder bovengenoemd voorbeeld, zo meldt het VRT Nieuws. Onze zuiderburen begrijpen kennelijk erg goed dat de auto en het rijbewijs een hele grote soft spot van menig wanbetaler is.

Dit ligt enigszins in lijn met de mogelijkheden het rijbewijs af te pakken van mensen dieop een ander vlak wanbetaler zijn.

Het is wel frappant: de Belgische overheid krijgt een arsenaal aan maatregelen om rijbewijzen af te nemen, maar het inbouwen van een alcoholslot lukt niet. De teller staat inmidddels op 2, dat zijn er twee meer dan vorig jaar.

Is het afpakken van rijbewijzen van mensen die hun alimentatie niet aftikken een geoorloofde maatregel of toch een stoot onder de gordel? Er zijn veel voorbeelden bekend van ouders die wel moeten bloeden voor hun kinderen, maar ze tegelijkertijd nauwelijks te zien krijgen. Een dergelijke regeling maakt die situatie er niet makkelijker op.

Bron

Geen alimentatie betalen? Rijbewijs kwijt!

Recent Content