GEELY LANCEERT DE JIA JI, EEN HYBRIDE MPV


Het Chinese automerk Geely heeft de afgelopen tijd al meerdere modellen aangekondigd. Nu komen ze ook met een MPV, de Jia Ji. In het begin zal het model aangeboden worden met drie aandrijflijn opties. Een traditionele benzine motor, een milde hybride en een plug-in hybride met een elektrisch bereik van 56 kilometer. Met de Jia Ji richt Geely zich op jongere generaties en jonge gezinnen. GEELY LANCEERT DE JIA JI, EEN HYBRIDE MPV.

De nieuwe MPV van Geely is de eerste hybride MPV op de Chinese markt. Hierdoor kunnen gezinnen ook profiteren van de voordelen van een hybride voertuig. De Jia Ji maakt gebruik van een 1.5TD motor voor de MHEV en de PHEV. MHEV is de milde elektrische versie. De versie met enkel een traditionele benzine motor heeft een 1.8 motor en is te krijgen met een automatische versnellingsbak en een handbak.

De 1.5TD PHEV is volgens Geely het “top performance” model van Jia Ji. Het maximale vermogen van de auto is 254 pk en het koppel 385 Nm. Voor een MPV zijn dit hele nette getallen. Helemaal als we het opgegeven verbruik bekijken. Een gecombineerd verbruik in de stad en op de snelweg van 1,6 liter per 100 km zou haalbaar moeten zijn. In 90 minuten laden zal een elektrisch bereik van 56 kilometer mogelijk zijn, voor een auto van dit formaat is dat heel netjes.

De MPEV zal een vermogen leveren van bijna 190 pk en 300 Nm. Wat ook netjes is voor een MPV. Het gecombineerde verbruik in de stad en op de snelweg is wel aanzienlijk hoger, 5,9 liter per 100 km. Als je niet voor een hybride versie wilt gaan kan dus ook voor de benzine versie gekozen worden met 180 pk en 300 Nm. Dat zal je dan ook merken in het verbruik.

INTERIEUR EN VEILIGHEID GEELY JIA JI

Veiligheid en comfort zijn ook belangrijk voor jonge gezinnen. De Jia Ji is uitgerust met Geely’s 360 graden veiligheidszone technologie. Wat dit precies inhoudt wordt niet uitgelegd door Geely. Daarnaast heeft de Jia Ji intelligent cruise control, adaptive cruise control en lane keep assistant om het bestuurder zo makkelijk mogelijk te maken.

De MPV moet natuurlijk geschikt zijn voor gezinnen. Er zijn veel mogelijkheden voor de indeling van het interieur. Bijvoorbeeld 2+2+2+2 of 2+3+2. De auto is ook voorzien van een panoramisch zonnedak. In het dashboard bevindt zich een 12,3 inch breedbeeld infotainment paneel. Geely zelf zegt het design van de auto “trend zettend, warm en dynamisch” gemaakt te hebben. Wat je van het design vindt moet je maar voor jezelf bepalen.

Of de auto ook naar Europa komt en wanneer dat zou gebeuren is nog niet bekend.

Bezoek de website voor meer informatie en beeldmateriaal van de Geely Jia Ji . 

Bron: elektrischeauto.nl

GEELY LANCEERT DE JIA JI, EEN HYBRIDE MPV

Recent Content