GEELY INTRODUCEERT LUXE SEDAN VOOR €27.700


De Chinese autogigant Geely heeft wereldwijde plannen als het gaat om EV‘s. Daarom heeft het nu een nieuw, volledig elektrisch merk gelanceerd genaamd Geometry. Het merkt heeft ook gelijk zijn eerste auto onthuld: De Geometry A, een volledige elektrische, luxe sedan. GEELY INTRODUCEERT LUXE SEDAN VOOR €27.700.

GEELY BREIDT UIT

Het Chinese Geely wordt alsmaar groter en groter op de internationale automarkt. Het bedrijf verkocht maar liefst 2,15 miljoen auto’s in 2018. Daarmee is het een van de meest belangrijke Chinese automakers van het moment. Geely Auto, het moederbedrijf, verkocht daarvan 1,4 miljoen auto’s. Het bedrijf breidt zich echter op meerdere manieren uit. Zo is Geely nu een grootaandeelhouder van Daimler, volledig eigenaar van Lotus en hebben ze een nieuw premium merk gelanceerd genaamd LYNK & CO. Dat is een automaker die nu al 120,000 auto’s heeft verkocht.

GEOMETRY

Verder bouwend op dat succes lanceert het bedrijf nu een nieuw, globaal en volledig elektrisch automerk genaamd Geometry. De onthulling van het nieuwe merk gebeurde in Singapore. CEO An Conghui zei het volgende over het nieuwe merk:

“Geely is een sterke kracht en actieve deelnemer in het veld van nieuwe energie. We worden begeleid door nieuwe technologische innovatie en zijn vastberaden een wereldwijde speler te worden op dit gebied. Geometry is ons antwoord op de toekomst van de auto-industrie, een weerspiegeling van onze idealen en een grote stap in de richting naar een betere wereld. De lancering van Geometry en zijn eerste product dragen bij aan het doel van Geely om bij de 10 grootste automakers ter wereld te horen.”

 

DE EERSTE AUTO

Geometry heeft plannen om voor 2025 tien volledig elektrische modellen in verschillende segment op de markt te hebben. Sedans, SUV’s, crossovers en MPV’s horen hier allemaal bij. De eerst van die auto’s werd al direct onthult. De Geometry A is volledig elektrisch en behoort tot het hogere segment. De A zal geleverd worden in een standard en long range versie. De batterijcapaciteit is respectievelijk 51.9 kWh en 61.9 kWh

Geely claimt dat de standaard versie een radius heeft van 410 km en dat de long range 500 km tot zijn beschikking zal hebben. Het is wel belangrijk om te vermelden dat dit gebaseerd is op de NEDC richtlijnen. Dat zijn richtlijnen die in Europa zijn afgeschaft omdat ze geen goede representatie van de werkelijkheid geven. De realiteit zal daarom anders zijn. Er wordt verwacht dat de standaard 300 km zal kunnen rijden en de long range 400 km.

Over de motor had Geometry te melden dat deze gebruik zal maken van efficiënte elektromotoren. Het bedrijf claimt een maximaal vermogen van 120 kW en een maximale koppel van 250 Nm. Dat zou betekenen dat de auto 0-100 km/uur behaald in 8,8 seconden. Over de maximale oplaadsnelheid werd weinig losgelaten. Geometry liet weten dat de accu van 30% naar 80% kan opladen in 30 minuten.

 

(GEDEELTELIJK) AUTONOOM RIJDEN

De automaker liet ook weten dat zijn auto’s allemaal zullen beschikken over “Luxe niveau 2  en autonoom rijden”. Dat werd als volgt uitgelegd:

“De Geometry A is de eerste, volledig elektrische, Chinese auto die intelligent rijden mogelijk maakt. Dit zijn eigenschappen die je normaal alleen terugvindt in luxe auto’s. Om dit te gebruiken maakt de A gebruik van meerdere camera’s en radars. Door de camera’s en radars samen te laten werken is de A in staat tot de volgende dingen. Automatische noodstop met voetgangersherkenning en adaptieve cruise control tot 150 km/uur. Radars aan de zij- en voorkant zorgen voor bots waarschuwingen en waarschuwingen als je de deur open wilt doen met weinig ruimte. Rijbaanassistentie, dode hoek detectie en automatisch van rijbaan veranderen zijn allemaal mogelijk.”

PRIJS

Over de prijs had Geometry het volgende te zeggen. De Geometry A zal verkocht worden vanaf €27.700. Dit kan oplopen tot €33.000. Daar moeten de Chinese subsidies dan nog vanaf. Dan zal de auto waarschijnlijk tussen de €19.780 en €25.000 gaan kosten. Ook claimde Geely al 27.000 bestellingen te hebben ontvangen. 18.000 van die bestellingen komen van het buitenland. Singapore, Noorwegen en Frankrijk behoren tot die landen. De prijs voor landen in Europa is echter niet bekendgemaakt tijdens de onthulling.

Bron: elektrischeauto.nl

 

GEELY INTRODUCEERT LUXE SEDAN VOOR €27.700.

Recent Content