FRANSE POLITIE WIL BURGERS FLITSWERK LATEN DOEN


De Franse politie wil vanaf volgend jaar burgers inzetten om mobiele flitscontroles uit te voeren. De flitswagens van de Franse politie worden te weinig gebruikt omdat de politie prioriteit geeft aan ander werk. FRANSE POLITIE WIL BURGERS FLITSWERK LATEN DOEN.

In België kan het nog niet, want daar mag alleen de politie flitsen volgens de wet dus snel zal je ze nog niet tegenkomen, die burgerpatrouilles. Maar in Frankrijk denkt de politie erover om burgers in te huren om met de anonieme wagens flitscontroles uit te voeren. Op die manier hoeft de politie zelf geen agent in de wagen te laten plaatsnemen en kan die agent ingezet worden voor ander werk.

In ons land vraagt de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen dat de wet aangepast wordt. Volgens hen kan het aantal doden op de weg worden verminderd door meer controle, onder meer door deze anonieme flitscontroles. Politierechter Peter D’Hondt ziet zo’n wetswijziging dan weer niet zitten. “Ik vind dat zaken van strafrecht voorbehouden moeten blijven aan het speciaal daarvoor opgeleide personeel, namelijk de politie. Ik vind het ook geen goed idee omdat men op die manier het verkeersrecht opnieuw degradeert tot een soort tweederangs strafrecht”, aldus de politierechter.

FRANSE POLITIE WIL BURGERS FLITSWERK LATEN DOEN.

Recent Content