FOTO’S EN INFORMATIE VAN FORD MUSTANG MACH-E GELEKT


Komende zondag vindt de onthulling van de elektrische opvolger van de Ford Mustang plaats. Deze crossover SUV zou Mach-E gaan heten. Twee dagen voor de onthulling is al de nodige informatie en een aantal foto’s uitgelekt zodat we er nu al het nodige over kunnen vertellen.

De Ford Mach-E is natuurlijk geen directe opvolger van de legendarische Ford Mustang, maar een sportieve elektrische SUV die op dezelfde doelgroep is gericht. Vandaar dat Ford de naam zo koos en ook hoopt dat de Mach-E net zo’n reputatie zal verwerven. Of dat ook zal lukken moet de praktijk uitwijzen. FOTO’S EN INFORMATIE VAN FORD MUSTANG MACH-E GELEKT.

Ford Mustang Mach-E

MACH-E-FORUM

De hieronder informatie is te vroeg gepubliceerd op de website van Ford en werd gevonden door een van de leden van het Mach-E-forum. Ford heeft de bewuste pagina inmiddels offline gehaald maar de screenshots zijn nog te zien op het Mach-E-forum. Uit de foto’s blijkt dat het een sportieve SUV is die bol staat van de verwijzingen naar de Mustang. Zo is hij voorzien van een Mustang-logo en ook de achterlichten zijn overduidelijk op die van de Ford Mustang geïnspireerd. Het dashboard is – net als bij Tesla – minimalistisch met een groot centraal scherm. Verder zien we ook een klein digitaal scherm achter het stuurwiel. Het interieur is volgens Ford “indrukwekkend ruim met veel beenruimte”. Ook heeft de auto een grote, waterdichte “frunk”. Dat is de bagageruimte onder de motorkap waar anders de verbrandingsmotor zou zitten.

FIRST EDITION

Ook Ford biedt de Mach-E eerst aan als First Edition. Deze heeft een actieradius van 434 kilometer een kost net geen $ 60.000. Deze wordt in een exclusieve kleur (blauw) geleverd en is voorzien van sportieve stiksels in de bekleding en rode remklauwen. De acceleratie van 0 tot 100 km/uur gaat in iets meer dan vijf seconden. Dat is best veel voor zo’n sportieve auto in dit segment. Hij is optioneel verkrijgbaar met vierwielaandrijving. Andere modellen beginnen bij $ 43.895 en een actieradius van 370 kilometer. Het duurste model is de GT, deze $ 60.500 kostende Mach-E heeft vierwielaandrijving en een actieradius van 380 km/uur. De Ford Mach-E GT sprint in ruim drie seconden naar 100 km/uur. De versies met vierwielaandrijving zijn – net als bij Tesla – voorzien van twee elektromotoren. Volgens Ford kan de Mach-E aan een 150 kW-lader in 10 minuten met 75 kilometer worden opgeladen.

Ford Mustang Mach-E

EERSTE FORD MUSTANG MACH-E KOMT EIND 2020

De First Edition en Premium modellen zijn eind 2020 beschikbaar, alle andere modellen komen in het begin van 2021 op de markt. Ford heeft op de website ook een handige calculator opgenomen die de mogelijke besparingen ten opzichte van een voertuig met verbrandingsmotor weergeeft. Volgens Ford kunnen eigenaars per jaar $ 893 aan brandstof en $ 285 aan onderhoud besparen als ze voor de elektrische Mach-E kiezen.

Bron: elektrischeauto.nl

FOTO’S EN INFORMATIE VAN FORD MUSTANG MACH-E GELEKT.

Recent Content