FORD STRIKT WRC-KAMPIOEN SÉBASTIEN OGIER


Met het terugtrekken van Volkswagen uit het WRC zat viervoudig wereldkampioen Sébastien Ogier plots zonder job. Al was de ‘fin de carrière’ voor de Fransman nog lang niet in zicht. Want zowel Citroën, Toyota en Ford deden hun rallydeur open om een zitje aan te bieden. Met een succesvol einde voor die laatste. FORD STRIKT WRC-KAMPIOEN SÉBASTIEN OGIER.

Hoewel je een Fransman van natuurlijk chauvinisme zou kunnen betichten is de rallywereld een taaie plaats om in te vertoeven. Zeker als je Sébastien Ogier heet en de titel ‘wereldkampioen’ meermaals op je schouw prijkt. Waardoor hij niet voor Citroën kiest maar wel voor het team dat de beste voorwaarden kan bieden (en misschien wel loon). Dat blijkt voor Ogier M-Sport te zijn, het Britse team dat al jaren aan het WRC deelneemt met de Ford Fiesta.

Die hebben een goednieuwe rallykar gebaseerd op de eveneens gloednieuwe Fiesta en nu dus ook een rallykampioen aan het stuur. Versterking krijgt Ogier van Ott Tänak, een Est die zich een weg naar boven aan het werken is in het WRC. Of ook Eric Camilli dit seizoen aan de slag mag bij M-Sport is op dit moment nog niet duidelijk.

FORD STRIKT WRC-KAMPIOEN SÉBASTIEN OGIER.

Recent Content