FORD PLANT AANVAL OP OPEL AMPERA-E EN TESLA MODEL 3


Ford ontwikkelt een nieuwe elektrische auto die moet concurreren met modellen als de Opel Ampera-E (komt begin 2017) en Tesla Model 3 (komt begin 2018). Dat heeft Ford CEO Mark Fields gezegd in een interview met Automotive News. FORD PLANT AANVAL OP OPEL AMPERA-E EN TESLA MODEL 3.

Volgens Fields werkt Ford aan een elektrisch en bovendien betaalbaar model met een actieradius van meer dan 300 kilometer. Mogelijk gaat het model ‘Model E’ heten en start de productie in 2019 in een Mexicaanse fabriek.

DRIE AANDRIJFLIJNEN

Ford kiest waarschijnlijk voor een soortgelijke aanpak als Hyundai doet met de Ioniq. Dat betekent dat er van de ‘Model E’ niet alleen een elektrische versie komt, maar ook een hybride en een plug-inhybride. Voor de Honda Clarity, een ander voorbeeld, geldt een vergelijkbare aanpak, alleen ontbreekt in dit geval de hybride versie. Honda kiest voor een plug-inhybride en elektrische variant plus een uitvoering met brandstofcel.

PLANNEN

De Amerikaanse autoproducent maakte in december 2015 wereldkundig dat het tot 2020 nog eens 4,5 miljard dollar in de ontwikkeling van nieuwe auto’s met elektrische aandrijving investeert én in de manier waarop het nieuwe modellen ontwikkelt.

FOCUS ELECTRIC

Tegen 2020 wil Ford dertien nieuwe modellen met elektrische aandrijving aan zijn gamma hebben toegevoegd en dan is wereldwijd zo’n veertig procent van zijn modellen voorzien van elektrische aandrijving. Een van de nieuwe modellen is de nieuwe Focus Electric, met een snellader waarmee de accu in dertig minuten voor 80 procent is op te laden. Dat is goed voor een actieradius van 160 kilometer. Daarmee is de laadtijd ongeveer een vijfde van die van de huidige Focus Electric die overigens niet in Nederland wordt geleverd.

http://www.zerauto.nl/

 

FORD PLANT AANVAL OP OPEL AMPERA-E EN TESLA MODEL 3.

Recent Content