Ford Mustang V8 GT “The Black” is über-stijlvol


Zwart op zwart op zwart… Deze duistere schoonheid zal al snel een zeer gewild verzamelobject worden. Ford Mustang V8 GT “The Black” is über-stijlvol.

Om je maar meteen het slechte nieuws te brengen: het zal niet eenvoudig zijn om een exemplaar van deze special edition te bemachtigen. Er worden slechts 40 stuks van gebouwd en zijn alleen verkrijgbaar in Japan. Echter, het is niet verboden om over de foto’s te kwijlen en alle Mustangs van de vorige generatie om te bouwen tot replica.

Pak het zwartste zwart dat je kunt vinden, wat mij betreft de beste kleur op een Mustang, en spuit de wagen helemaal over. Ik wil geen vlekje kleur meer zien, zelfs niet in het interieur. De special edition, die voor intimi simpelweg “The Black” wordt genoemd, heeft daarnaast nog een setje prachtige 19 inch lichtmetalen velgen. Uiteraard hebben deze ook de verfpot gezien, maar het kleine beetje zilver dat er tussendoor piept is precies wat de wagen nodig heeft om al het zwart een beetje te breken.

Om te voorkomen dat het interieur wel erg duister wordt, is de Mustang voorzien van een zonnedak. Verwacht alleen geen gouden zonnestralen op te vangen tijdens een mooie zomerse dag, want door een structuur van drie lagen wordt 90 procent van de infraroodstralen en 96 procent van het UV opgevangen; een flinke zonnebril.

Onder de motorkap vinden we minder verrassende elementen. Hier huist de oude vertrouwde 5 liter V8 met 426 pk. Kun je hiermee leven en was je toch al van plan om binnenkort naar Japan af te reizen voor een sneeuwbalgevecht, neem dan ook voor mij zo’n black beauty mee. Die 5,05 miljoen Yen (ruim 36.000 euro) kun je vast wel even voorschieten.

Bron

 

Ford Mustang V8 GT “The Black” is über-stijlvol.

Recent Content