FORD KOMT MOGELIJK MET EEN ELEKTRISCHE MONDEO EN SUV


Ford ontkomt er niet aan om ook hun wagenpark over te zetten naar accupakketten. Momenteel zijn er sterke aanwijzingen dat Ford binnenkort met een volledig elektrische SUV gaat komen. Naast deze SUV werkt de autofabrikant mogelijk ook aan een volledig elektrische Mondeo die waarschijnlijk de naam Mondeo Evos gaat dragen. Beide modellen zijn nog volledig in ontwikkeling en hierdoor moeten wij het nog enkel stellen met bronnen die iets dichter bij het vuur staan. FORD KOMT MOGELIJK MET EEN ELEKTRISCHE MONDEO EN SUV.

ELEKTRISCHE SUV

De eerste serieuze elektrische auto van Ford wordt waarschijnlijk een SUV. Volgens het Detroit Bureau krijgt deze auto stijlelementen van de bestaande Ford Mustang mee. Ditzelfde bureau claimt daarnaast dat het concept op de Los Angeles International Auto Show getoond zal gaan worden. De deuren van deze belangrijkste Amerikaanse autoshow worden op 22 november geopend. Vooralsnog gaan wij uit van een concept wat Ford zal gaan tonen op deze beurs. Toch wordt de nieuwe elektrische SUV begin 2020 verwacht en een wereldwijde lancering is dan plotseling goed mogelijk. Aangezien de volledig elektrische SUV wat designelementen van de Mustang gaat krijgen zullen wij er gemakshalve maar van uit gaan dat het om een compleet nieuw model gaat. Uiteraard staat dit laatste zeker niet vast.

FORD MONDEO EVOS

De ooit zo populaire Ford Mondeo lijkt het einde van zijn carrière te naderen. Toch lijkt het model weer terug te keren in elektrische vorm. Ford heeft een patent vast laten leggen op de naam Mondeo Evos. Het patent is op 15 augustus ingediend in Nieuw-Zeeland, Australië en Europa. In alle drie van de patenten wordt de Mondeo Evos omschreven als ‘Motor- en elektrische voertuigen, onderdelen en accessoires daarvoor’. Aangezien het patent ook in Europa is ingediend lijkt de komst van dit model naar Nederland een stuk groter te worden.

Ford reageert zelf nog niet op deze gevonden patenten. De fabrikant kan de naam vast hebben gelegd om eventueel de naam in de toekomst veilig te stellen. Het werkelijke gebruik hiervan is uiteraard niet verplicht. Indien de Amerikaanse autofabrikant de naam Evos werkelijk gaat gebruiken kunnen wij wellicht wel wat vraagtekens gaan invullen. In 2011 toonde de fabrikant namelijk al eerder een auto met de naam Evos. Het was toen een sportieve vierdeurs auto. De naam geeft in dat opzicht helaas nog niet veel duidelijkheid, maar gelukkig is er wel een sprankje hoop dat de Mondeo uiteindelijk in een elektrische variant uit zal gaan komen in Nederland.

ELEKTRIFICATIE

Het bovenstaande is allemaal onderdeel van het doel wat de fabrikant heeft neergelegd om hun wagenpark volledig elektrisch te maken. Uiteindelijk moeten er 16 modellen compleet elektrisch beschikbaar gaan komen. Zo werd in 2017 al duidelijk dat de Ford Mustang een elektrische variant gaat krijgen. Deze gaat mogelijk als Mach-E door het leven. De Ford F-150 zal ook een elektrische variant gaan krijgen en deze zal binnenkort onthult gaan worden. In Europa kunnen wij in 2023 nog een compacte auto gaan verwachten welke volledig op accu’s zal gaan rondrijden. Dit wordt de eerste auto vanuit Ford die in samenwerking met Volkswagen wordt gemaakt. Recentelijk werd deze samenwerking aangekondigd. Ford zal hier gebruik gaan maken van het MEB-platform wat Volkswagen heeft ontwikkelt.

Bron: elektrischeauto.nl

FORD KOMT MOGELIJK MET EEN ELEKTRISCHE MONDEO EN SUV.

Recent Content