FORD GAAT EV’S IN DETROIT BOUWEN


Ford Motor Company heeft aangekondigd dat het toekomstige elektrische voertuigen wil gaan bouwen in een fabriek in Flat Rock in Michigan. Daar wordt momenteel de Ford Mustang gemaakt. Dit zal echter niet de fabriek zijn waar Ford volgend jaar de productie van de nieuwe, op de Ford Mustang geïnspireerde en volledig elektrische SUV zal opstarten. FORD GAAT EV’S IN DETROIT BOUWEN.

VERSCHUIVING

Evengoed vertegenwoordigt de verhuizing een belangrijke verschuiving voor Ford. Eerder zei de autofabrikant dat het een hybride autonoom voertuig, evenals een elektrisch voertuig, bij Flat Rock zou bouwen. Het bedrijf heeft besloten om meer elektrische voertuigen in deze fabriek te bouwen. Men zegt dat men in de fabriek in Michigan modellen zal bouwen die worden gebaseerd op de volgende generatie elektrische voertuigen van Ford.

“We hebben de groeicijfers van geëlektrificeerde voertuigen opnieuw bekeken en weten dat we extra productiecapaciteit moeten beschermen, gezien onze versnelde plannen om volledig elektrische voertuigen te bouwen”, aldus Joe Hinrichs, die per 1 mei aanstaande president ‘Automotive’ van Ford is.

ELEKTRISCHE FORD SUV’S UIT MEXICO, LATERE EV’S UIT MICHIGAN

In 2017 stemde Ford ermee in om vanaf 2021 de productie van een hybride autonoom voertuig in Flat Rock uit te breiden, terwijl de productie van de elektrische SUV in Mexico in 2020 van start zou gaan. Op dat moment werd verwachtte Ford dat het ongeveer 4.500 autonome voertuigen per jaar zou bouwen op Flat Rock, terwijl het in Mexico ongeveer 25.000 voertuigen per jaar zou bouwen van wat werd gekenmerkt als een “elektrische SUV met een laag volume”. Ford heeft echter sindsdien gezegd dat dit autonome voertuig, dat in Flat Rock wordt gebouwd, meer mainstream zal worden en dus geen niche voertuig. Ook zal er een Lincoln-versie van komen.

Ford elektrische SUV

TEASER

Vorige maand bracht Ford bovenstaande teaser uit van de op de Mustang geïnspireerde SUV, precies rond de tijd dat de Tesla Model Y werd geïntroduceerd. Deze Ford E-SUV zou namelijk een van de meest directe concurrenten van de Model Y kunnen worden op het gebied van uitrusting en prestaties.

FLAT ROCK

Ford zal de autonome auto nog steeds in een fabriek in Michigan produceren, maar ook de productie van elektrische auto’s zal in 2023 voornamelijk in de fabriek in Flat Rock (bij Detroit) plaats vinden. Ford is van plan om 850 miljoen dollar in de fabriek te investeren. Om de overgang naar de productie van EV’s te kunnen maken, is het nodig om de fabriek opnieuw uit te rusten en uitgebreid te herconfigureren. Dat moet gebeuren terwijl de fabriek de volgende generatie van de Mustang blijft produceren. Die investering is uiteraard ook goed nieuws voor Detroit. In deze stad draaide vroeger alles om de auto-industrie maar zorgde de crisis in de automotive branche voor een groot verlies aan arbeidsplaatsen.

Bron: elektrischeauto.nl

 

FORD GAAT EV’S IN DETROIT BOUWEN.

Recent Content