FORD EXPLORER PLUG-IN HYBRIDE KOMT NAAR EUROPA


Ford heeft de Explorer onder handen genomen, dit is al de zesde generatie van de SUV. De auto is de best verkopende zevenzitter SUV in Amerika. Het vernieuwde model voor de Europese markt zal beschikken over plug-in hybride techniekFORD EXPLORER PLUG-IN HYBRIDE KOMT NAAR EUROPA.

AANDRIJVING

De Ford Explorer zal beschikken over een 3,0 liter EcoBoost V6 benzinemotor en een elektromotor. De benzinemotor levert een vermogen van 350 pk en de elektromotor levert 100 pk. Het systeemvermogen is 450 pk en 840 Nm koppel. De elektromotor is gekoppeld aan een 13,1 kWh lithium-ion batterij. Met dit accupakket kan de Explorer 40 kilometer volledig elektrisch rijden. Het accupakket wordt onderweg geladen doordat het systeem energie terugwint bij het remmen. De accu kan ook geladen worden via een aansluiting in het linker spatbord.

De Ford heeft standaard vierwielaandrijving die ondersteund wordt door zeven rij modi en een automatische transmissie met tien versnellingen. Dit optimaliseert de prestaties van stadsverkeer tot off-road.  Voor off-road heeft de Ford ook nog eens zeven rijmodi. De Ford Explorer heeft een trekvermogen van 2500 kilogram. De auto beschikt over veiligheidssystemen zoals Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring-functionaliteiten.

INTERIEUR

Het interieur ruim en erg op comfort gericht. De Ford beschikt over een centraal 10,1 inch scherm en de teller unit is een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel. De Ford heeft standaard een B&O geluidsinstallatie. De ST-line heeft 800 watt en twaalf speakers en de Platinum 1000 wat met veertien speakers. Verder beschikt de Explorer ook over verwarmde en gekoelde elektrisch verstelbare voorstoelen. De tweede zit rij is ook verwarmd. Er is een derde zit rij mogelijk waar volgens Ford niet alleen plek is voor kinderen, maar waar volwassenen ook goed kunnen zitten. Kortom de Ford Explorer is standaard al een volle auto met veel opties en heel veel ruimte.

 

In Europa wordt de Explorer plug-in hybride geleverd als ST-Line of als Platinum. De ST-line heeft hoogglans zwarte details in de grill, bagageklep en sierlijsten. Bij de Platinum versie zijn deze onderdelen afgewerkt in zijdeglans afgewerkt. In het interieur zijn houten sierdelen aanwezig.

De auto verschijnt eind dit jaar op de markt, over de prijzen is nog niks bekend gemaakt. Als je geïnteresseerd bent in de auto kan je meer informatie vinden op de website van Ford en je aanmelden voor de nieuwsbrief over Explorer.

Bron: elektrischeauto.nl

FORD EXPLORER PLUG-IN HYBRIDE KOMT NAAR EUROPA.

Recent Content