Ford bereidt komst grotere SUV voor


In Amerika rijdt de Ford Edge al een tijdje rond. Het is een voor onze begrippen middelgrote SUV (en voor de Amerikanen dus een kleintje) boven de Kuga. Ford gaat de Edge nu ook naar Europa halen maar hij wordt wel anders dan de SUV die aan de overkant van de oceaan rondrijdt. Dit zijn de eerste beelden van de Europese Ford Edge. Ford bereidt komst grotere SUV voor.

Voordat de Ford Edge in ons land rondrijdt, leven wij waarschijnlijk al in 2017. Dat betekent echter wel dat de Edge zal zijn uitgerust met een flink aantal nieuwe technieken. Eén van de opvallendste features van de Ford Edge is het automatische inparkeersysteem. Niet langer hoef je als bestuurder in de auto te blijven tijdens het inparkeren: een druk op de knop op de afstandsbediening laat de auto geheel automatisch parkeren. Daarnaast zal de Ford Edge ook beschikken over een systeem dat obstakels detecteert. De bestuurder wordt hiervoor gewaarschuwd en volgt van zijn of haar kant geen actie dan zal het systeem zelf het object ontwijken.

De gedetailleerde computerbewerkingen tonen de nabije toekomst van het Ford design. Het lijkt overigens opvallend dat Ford pas nu kiest om een grotere SUV naar Europa te brengen. Gevoelsmatig lijkt de SUV-trend voorbij maar schijn bedriegt: de SUV-markt zit weer in de lift en Ford voorspeelt een explosieve stijging vanaf 2016. De Edge moet hiervan gaan profiteren.

Ford bereidt komst grotere SUV voor.

Recent Content