FISKER ONTHULT SUV VOOR 2021


Fisker heeft een schets onthuld van een compacte SUV. In 2021 willen ze de SUV die nog geen naam heeft op de markt brengen. Net als de Tesla model Y zal het een “betaalbare” elektrische auto worden, hiermee nemen ze wellicht afscheid van het luxueuze imago.

Fisker bracht iets meer dan 10 jaar geleden het eerste model op de markt, de Karma. Als je toen een elektrische luxe sedan wilde rijden kon je kiezen tussen de Tesla Model S en de Karma. Het was een plug-in hybride, dus niet volledig elektrisch zoals de Model S. Dit heeft er destijds voor gezorgd dat de Karma een flop werd en Fisker in 2013 failliet ging. Nu hebben we de afgelopen tijd bijna niks gehoord van de Amerikaanse autoproducent. Gelukkig komt Fisker nu weer met een nieuw model. Want zeg eens eerlijk, de Karma was een mooie verschijning. FISKER ONTHULT SUV VOOR 2021.

TECHNIEK VOOR DE FISKER SUV

Fisker gaat voor de nieuwe SUV en de EMotion wel volledige elektrische techniek gebruiken. De actieradius zal bijna 480 kilometer bedragen in een keer volledig laden. Bij Tesla krijg je 480 kilometer range alleen als je de “Model Y long range” versie aanschaft. Het accupakket zal 80 kWh bedragen. De auto wordt geleverd met twee elektro motoren, een op de vooras en een op de achteras.

Fisker heeft een aantal beloften gedaan over de solid-state batterijtechnologie die het bedrijf aan het ontwikkelen is. Voor de accupakketten zou een vijfde van de tijd nodig moeten zijn voor het produceren in vergelijking met lithium-ion pakketten die veel andere elektrische auto’s gebruiken. Fisker beweert ook dat ze twee keer zo duurzaam zullen zijn en twee keer zoveel laadcycli moeten kunnen doorlopen. Ze zouden zelfs al op tijd klaar moeten zijn voor release van de EMotion die komend jaar komt.

Het ontwerp van de compacte SUV wordt gemaakt door Henrik Fisker. Hij ontwierp ook de BMW Z8, Aston Martin v8 Vantage en DB9. Hij heeft gezegd stijlelementen toe te passen op de nieuwe SUV die voorheen alleen op supercars te zien waren. We mogen dus verwachten dat Fisker weer met een serie knappe auto’s op de markt komt.

De Fisker SUV zal nog even op zich laten wachten. De EMotion die eerder aangekondigd werd zal wel eind dit jaar, of begin 2020 leverbaar zijn. Kort nadat de “goedkope” Tesla op de markt komt. Is dit niks voor jou zal je dus nog tot tenminste 2021 moeten wachten als je de elektrische SUV van Fisker wilt rijden. De prijs zal in Amerika $40.000,- bedragen, de prijs zal in Nederland dus nog steeds aan de hoge kant zijn.

Bekijk voor meer informatie en beeldmateriaal de website van Fisker.

Bron: elektrischeauto.nl

FISKER ONTHULT SUV VOOR 2021

Recent Content