Financial lease ZZP


Een vraag die wij veel horen is: Kan ik als ondernemer en particulier gebruik maken van financial lease? Deze vorm van leasen is alleen voor ondernemers. Vandaar ons artikel over Financial Lease ZZP. Toch kun je als particulier juist ook heel goed een auto leasen.

Wat is Financial Lease ZZP?

De Financial lease ZZP kan omschreven worden als een zakelijke leasevorm waarbij je een auto kan kopen voor je onderneming. Wat wel genoteerd moet worden is dat de bank in de meeste gevallen de aankoopsom financiert. Maar dat neemt niet weg dat je wel kan worden aangeduid als economische eigenaar van het voertuig. Dit alles komt erop neer dat je als ondernemer of ZZPer een auto koopt op afbetaling. Verder heeft deze Finance leasevorm dezelfde sentimenten van een hypotheek. Indien je een huis koopt, doe je dat dan middels een hypotheek. 

Op een eenvoudige manier afsluiten

Natuurlijk is het belangrijk om de keuze voor een auto te maken. Maar essentieel is dat je weet op welke manier je deze lease vorm op een goedkope en makkelijke manier kan afsluiten. Wij hebben veel vertrouwen in Scherpe Lease Deal. Zij hebben zeer veel keus, en weten altijd de goedkoopste financial lease voor uw onderneming te vinden. Daarnaast hebben ze het allergrootste aanbod van auto’s en bedrijfswagens.

Meer dan 15000 deals voor het zakelijk leasen

Scherpe Lease Deal maakt het de ondernemer wel heel erg makkelijk. Neem eens een kijkje op de homepage van de grootste en goedkoopste lease maatschappij van Nederland. Hier zie je gelijk het aantal deals dat er zijn voor de financial lease ZZP. Je moet hier de onderstaande 5 keuzes maken, en dat weet je alle details voor het leasen van een (bedrijfs)auto met je onderneming:

 1. Kies voor bedrijfsauto’s of personenauto’s
 2. Dan maak je de keuze voor het merk
 3. Daarbij kan je zelfs kiezen voor het model
 4. Dan vul je het leasetermijn in met een minimaal en maximaal bedrag
 5. Tot slot de looptijd tussen 12 en 60 maanden

Kan je als startende ZZP-er een lease auto krijgen?

Dit is geen enkel probleem. Je kan door een aanvraag te doen, ontdekken wat er voor jou als ZZP-er allemaal mogelijk is. Natuurlijk is wel een essentieel aandachtspunt dat de investering in verhouding moet staan met de resultaten die je haalt. Of de toekomstige resultaten. Soms wordt er ook een aanbetaling gevraagd van minimaal 20% van de aanschafwaarde van de lease auto.

Financieel leasen als hypotheekvorm

Het huis is dan wel onderpand, maar je wordt aan de andere kant wel eigenaar van het huis. Financial lease ZZP is een categorie dat de laatste tijden nu veel voorkomt. Daar het in economisch opzicht veel voordelen oplevert voor ZZP-ers is het handig om op zo een manier een voertuig aan te schaffen. 

De ondernemer kiest voor leasen

Financial lease ZZP kan verder ook gezien worden als een concept die praktische nut en voordelen oplevert voor ZZP’ers. Een ander aspect is dat Financial lease ZZP een component vormt van Auto Financier Nederland. Dit programma is in 2011 gestart als de onafhankelijke lease intermediair van Nederland. Dit programma heeft als doelstelling om de startende ondernemers een passende plan van aanpak te bieden wanneer het gaat om het aanschaffen van een bedrijfsauto. 

Vele kansen voor de ZZP-er

Financial lease ZZP zoals je zult merken biedt veel mogelijkheden en kansen om je onderneming te doen slagen. Met een goede organisatie structuur en goede plan van aanpak is voor een groot deel wel dan een bepaalde mate van stabiliteit in kaart gezet om continuïteit van de onderneming te garanderen. Financial lease ZZP biedt aan de andere kant ook gunstige uitgangspunten voor andere aspecten binnen je bedrijf.

Onder Financial Lease zijn er verschillende vormen te onderscheiden. Onder de Financial lease ZZP concept vallen er ook andere vormen van Financial lease. Een van de bekende vormen is Financial lease occasion. 

Wat is het grootste voordeel voor de ZZP-er bij Financial Lease?

Het mooie aan deze vorm van leasen voor de zelfstandige ondernemer is dat je direct economisch eigenaar van de auto bent. Dit levert dan weer allerlei fiscale voordelen op. Hieronder bespreken we dat precies inhoudt.

Zakelijk en Privé

Als je kiest voor financial lease ZZP kan je je lease auto voor zowel zakelijke kilometers gebruiken, maar ook voor privé. Natuurlijk is het belangrijk dat je goed bijhoudt welke kilometers zakelijk zijn en welke niet. Maar hier is de financial lease zeer geschikt voor.

Financial lease nader uitgelegd

Simpel gezegd is financial lease ZZP een lening voor je (bedrijfs)auto. Hierbij is je lease auto het onderpand. Je kan op deze manier, onder naam van je bedrijf, erg makkelijk een auto financieren. Je hoeft hiervoor (meestal) geen eigen middelen te hebben. Het allergrootste voordeel is dat de auto ook echt je bezit is. De bank betaalt het aankoopbedrag. Aan het einde van de lease periode, ben jij eigenaar van de auto.

Je hoeft niet na 4 jaar je auto in te leveren

De bank is in principe de fiscale eigenaar, en jij als ondernemer de economische. Daarom is de auto aan het einde van de betalingen jouw bezit. Hiervoor heb je dus niet te hoeven investeren, wat het zeer aantrekkelijk maakt. Daarnaast kan je vaak een erg mooie auto leasen. Door deze te leasen en je eigen termijnen te kiezen, kan je een prachtige auto leasen. 

 

 

Hoe kun je financial lease als ZZP-er regelen?

De meeste ondernemers kiezen voor de lease vorm omdat het zeer gunstig is: geen grote investering en gelijk eigenaar van de auto. Dus in principe is het zeer eenvoudig: zoek een bank die je helpt. Ook hiervoor kun je makkelijk bij Scherpe Lease Deal terecht, zij vinden altijd de beste aanbieding.

Maar waar moet je nog meer rekening mee houden:

 • Kies een passende auto: kijk naar het grote assortiment (meer dan 15000 auto’s)
 • Hoe lang wil je leasen: tussen de 12 en 60 maanden
 • Wil je een lager leasebedrag, kies dan een slottermijn
 • Lease aanvraag doen via de goedkoopste en grootste aanbieder
 • Goede controle, daarna akkoord van bank en ZZP-er
 • Autodealer ontvangt het bedrag van de bank
 • De lease auto komt op de financiële balans te staan van de onderneming, dus gelijk fiscaal voordeel
 • Maandelijks het leasebedrag betalen

Wat moet je overhandigen als startende onderneming?

Ook een beginnende onderneming of ZZP-er kan gebruik maken van financial lease. Je kan zelf in de meeste gevallen tot 100% van de aanschafwaarde financieren. Het kan bij Scherpe Lease Deals soms zelfs zeer eenvoudig zijn om een goedgekeurde aanvraag te krijgen:

 • De kosten voor de auto kan je over een zeer lange termijn verspreiden
 • Geen jaarcijfers of investeringsplannen nodig
 • Doordat je auto het onderpand is.
 • Geen eigen financiering nodig

De voordelen van financial lease ZZP

Het is niet voor niks dat veel ondernemers al gebruik hebben gemaakt van deze manier van leasen. Wij zetten alle voordelen nog even op een rij:

 • Geen aanbetaling nodig
 • Eigen auto
 • Fiscale voordelen
 • Renteaftrek leasetermijn
 • Gloednieuwe auto
 • Eigen inbreng looptijd
 • Kiesen voor maandelijks bedrag
 • Zeer ruim aanbod
 • Ook occasions

Vragen en antwoorden financial lease zzp

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over financial lease ZZP. De meeste (beginnende) ondernemers willen graag antwoord op de onderstaande 14 vragen. De antwoorden vind je door op de afbeelding te klikken:

 1. Kom ik als startende ondernemer ook in aanmerking voor een lease auto?
 2. Ben ik de eigenaar?
 3. Moet ik het onderhoud, de verzekering en wegenbelasting zelf betalen?
 4. Wat gebeurt er als ik met mijn onderneming stop?
 5. Wat zijn de voordelen van financial lease?
 6. Waarom betaalt de bank alleen het bedrag zonder btw?
 7. Kan ik de btw ook over het maandelijkse leasebedrag terugvorderen?
 8. Staan de maandelijkse termijnen en termijnbedragen vast?
 9. Wat is een slottermijn? En waarom moet ik dit instellen?
 10. Kan ik ook met een negatieve BKR-codering een auto leasen?
 11. Wat gebeurt er als mijn contract afgelopen is?
 12. Kan ik de auto ook vroegtijdig aflossen?
 13. Wat is de maximale leasetermijn?
 14. Betaal ik bijtelling?

 

Vragen en antwoorden financial lease ZZP

De beste tips

Financial lease ZZP zorgt los van voordelen om een auto aan te schaffen ook ervoor dat andere aspecten van je onderneming een boost krijgen of de nodige aandacht. Doordat een Financial lease ZZP plan ervoor zorgt dat je minder financiële middelen in stopt voor een auto komt er middelen vrij om bijvoorbeeld andere machines binnen je onderneming te vernieuwen. Een Financial lease ZZP concept is dus op de eerste plaats een mechanisme om ervoor te zorgen dat potentie en groei binnen je onderneming danig wordt gestimuleerd. 

Ontdek de mogelijkheden

Ben je als startende ondernemer op zoek naar een voordelige lease plan? Kijk dan zeker bij Scherpe Lease Deals: de grootste, beste, snelste en goedkoopste leaseauto’s van Nederland. Nu mogelijk financial lease ZZP voor de beginnende ondernemer.

Recent Content