FIAT VERTREKT UIT ITALIË


Na 115 jaar aanwezigheid in Italië zegt Fiat hun bakermat vaarwel. Het Italiaanse merk gaat na de fusie met Chrysler werken vanuit Groot-Brittanië, al komt er ook een deel in Nederland terecht. FIAT VERTREKT UIT ITALIË.

Wie het een beetje volgt, weet dat Fiat en Chrysler sinds kort gefusioneerd zijn. De benaming van de groep werd gewijzigd naarFiat Chrysler Automobiles (FCA) en er werd werk gemaakt van een aangepaste structuur. Daar zijn nu de gevolgen van naar buiten gekomen. Fiat verhuist de hoofdzetel naar het Verenigd Koninkrijk, terwijl de juridische afdeling vanuit Nederland zal opereren. De productie blijft echter wel nog in Italië.

Door de verhuis naar het Verenigd Koninkrijk is Fiat Chrysler Automobiles minder afhankelijk van de grillen van de werkgelegenheid en het economische klimaat in Italië. Daar waren de voorbije jaren heel wat inefficiënte reorganisaties die de economie lieten stagneren.

De geboorte van FCA zal het moeizame leven van Fiat beëindigen“, verklaart John Elkann, bestuursvoorzitter van het Fiat-concern en de kleinzoon van Gianni Agnelli. “Voor het eerst hebben we een ander perspectief, we hoeven nu geen overlevingsspel te spelen.

FCA wil de komende vijf jaar 55 miljard euro investeren om tegen 2018 zowat 7 miljoen auto’s per jaar te verkopen, dat is 60 procent meer dan nu het geval is.

FIAT VERTREKT UIT ITALIË.

Recent Content