Fiat 500L Living heeft een extra zitrij


Fiat gaat, ondanks een boze werknemer hier en daar, vrolijk verder met het uitmelken van de 500-formule. Evenals bij MINI kan het nieuwe model niet groot genoeg zijn, zoals u ziet bij deze 500L, die wel de afmetingen, maar (op het eerste gezicht) niet de lompheid van een walvis heeft. Bravo, Fiat. Fiat 500L Living heeft een extra zitrij.

De in Servië te bouwen 500L Living (die we hier al eens op tekening zagen) is nagenoeg hetzelfde als de ‘normale’ 500L, met het verschil dat er nog eens 2 zitplaatsen aan worden toegevoegd. Dat is Multipla-practikaliteit, maar dan zonder de oogverblindende lelijkheid.

Het lijkt er op dat dit model vooral bedoeld is voor mannen die graag en zeer regelmatig zonder anticonceptie op hun echtgenote klimmen. We vermoeden dan ook dat het ding in de strook Maartensdijk-Ede-Staphorst niet aan te slepen zal zijn.

Je zou het niet verwachten, maar deze Magic Purpose Wagon (oh God, nu begint, naast BMW, Fiat nu ook al dat soort marketingwartaal uit te slaan?!) a.k.a. Obesitas-500 meet slechts 435 cm x 178 cm x 167 cm. Da’s niet heel veel voor een zevenzitter.

900 cc sterk TwinAir-blokje er in, en gaan met die banaan! Dit laatste zei ik eigenlijk als grap, totdat ik het persbericht doornam: “the Fiat 500L Living will be quipped with two petrol engines – 95 HP 1.4 16v and 105 HP 0.9 TwinAir Turbo – as well as two turbodiesels: 105 HP 1.6 MultiJet II and 85 HP 1.3 MultiJet II”. Die tweepitter hoeft vast niet hard te werken als je er in de zomer met 7 man sterk de Pyreneeen mee in gaat.

bron

 

Fiat 500L Living heeft een extra zitrij.

Recent Content