FERRARI VERDIENT ZO’N 83.000 EURO OP ELK MODEL


Hoewel je zou denken dat merken zoals BMW en Audi het onderste uit de kan halen blijft Ferrari de meester van winst. Want op elk model verdient het Italiaans merk zo’n 83.000 euro. Stevig. FERRARI VERDIENT ZO’N 83.000 EURO OP ELK MODEL.

Een wat scheefgelopen berekening, dat geven we toe, want delen we operating profit door het aantal voertuigen dat een merk verkoopt, dan kom je uit op een winstgetal per auto. Alleen… constructeurs verdienen niet enkel geld meer met wagens maar ook met accessoires, producten en – in het geval van Ferrari zelfs – pretparken. Voor Ferrari zijn die extra zaken alvast goed voor 30 procent van de jaarlijkse omzet. Waardoor er dus niet puur dik 83.000 euro per wagen wordt verdiend.

EN ANDERE MERKEN?

Het bedrijf uit Maranello blijft alvast heer en meester, al doen andere constructeurs ook gouden zaken. Zo zag Porsche haar ‘winst per auto’ in 2016 stijgen met maar liefst 9 procent. Waardoor je kan stellen dat op elk model zo’n 16.000 euro wordt verdiend. Als je dan weet dat het Duitse merk vorig jaar maar liefst 238.000 wagens verkocht (!), dan krijg je een idee van het geld dat er rondgaat bij het merk.

De Duitse premiumboys BMW, Audi en Mercedes pakken trouwens minder marge op een verkochte wagen. Daar bengelt het rond de 4.600 euro per model, waarbij er uiteraard meer wordt verdiend op de duurdere modellen dan de instap/leasing-voertuigen.

FERRARI VERDIENT ZO’N 83.000 EURO OP ELK MODEL.

Recent Content