FERRARI INTRODUCEERT EEN 1000 PK STERKE HYBRIDE


De afgelopen dagen zijn er berichten naar buiten gekomen van een nieuwe hybride Ferrari. Sterker nog, de auto schijnt rond de heuvels van Maranello zelfs al een paar keer gezien te zijn. Het Duitse magazine Auto Motor und Sport doet er nu een schepje bovenop en durft de eerste geruchten van bronnen binnen Ferrari naar buiten te brengen. FERRARI INTRODUCEERT EEN 1000 PK STERKE HYBRIDE.

1000 PK

De auto wordt naar alle waarschijnlijkheid 31 mei geïntroduceerd aan het grote publiek. Dit weten we doordat sommige uitnodigingen voor het debuut van de auto zijn gelekt naar verslaggevers. Dat er op de uitnodigingen staat dat de auto 1000 pk heeft laat natuurlijk ook weinig te raden over.

Het Duitse tijdschrift durft nu echter ook te vertellen waar die 1000 pk door geproduceerd gaat worden. Dit zal namelijk een twin-turbo 3.9-liter V8 zijn die je ook tegenkomt in de F8 Tributo (zie foto’s hieronder), maar dan in een hybride aandrijflijn. Volgens het rapport zal Ferrari drie elektrische motoren in de auto installeren. Twee zullen aan de voorkant komen en de derde zal ingebouwd worden in de transmissie. Door de innovatieve indeling is het waarschijnlijk dat het nieuwe steigerende paard vierwielaandrijving zal krijgen.

HYPERCAR

Het ziet ernaar uit dat dit niet zomaar een supercar maar eerder een hypercar zal worden. Dat is logisch te noemen als de geschatte 0-100 km/uur tijd van twee seconden ook echt waarheid blijkt te zijn. Ferrari zou Ferrari echter niet zijn als hun nieuwe raspaard niet een stevig prijskaartje zou hanteren. De verwachting is dat je minimaal €600,000 nodig zult hebben om er een uit de showroom te kunnen ophalen.

 

Als dat prijskaartje je iets te gortig is dan zul je blij zijn om te horen dat Ferrari later dit jaar ook een meer toegankelijke hybride sportauto op de markt zal brengen. In plaats van een V8 krijgt deze auto een kleinere V6 met een hybride aandrijving en een veel lagere prijs. Na de Tributo en deze twee hybrides zal Ferrari nog twee nieuwe auto’s introduceren voor het einde van het jaar. Een Ferrari SUV, genaamd de Purosangue, is ook in de maak. Deze zal echter pas eind 2021 van de band afrollen. De eerste volledige elektrische Ferrari wordt in 2022 verwacht.

Bron: elektrischeauto.nl

FERRARI INTRODUCEERT EEN 1000 PK STERKE HYBRIDE.

Recent Content