Falende toeleverancier noopt Toyota tot tweede recall


Door een hele domme, vermijdbare fout van een toeleverancier worden Toyota en haar klanten voor de tweede keer opgezadeld met een terugroepactie. In Nederland gaat het om 17.000 auto’s, wereldwijd naar verluidt om miljoenen. Falende toeleverancier noopt Toyota tot tweede recall.

Het gaat om een recall van stokoude modellen, die tussen 2000 en 2004 geproduceerd zijn. Maar goed, Toyota wil geen tweede GM worden en neemt geen risico. Eerder dit jaar moest de ontsteking van een van de airbags vervangen worden, en om te determineren waarbij precies stuurde toeleverancier Takata een lijst met serienummers. Deze werd afgewerkt en daarna was het allemaal pais en vree. Right? Wrong.

Wat blijkt: de lijst met serienummers klopte niet, dus mag hetzelfde euvel nu voor een tweede keer verholpen worden. 17.000 van de in totaal 24.200 modellen moeten alsnog naar de garage. Bij dik 7.000 auto’s is het mechanisme al vervangen, dus deze hoeven natuurlijk niet nog eens.

Volgens onbevestigde berichten gaat het wereldwijd om 2,27 miljoen Toyota’s, dus we kunnen wel stellen dat we blij zijn niet eindverantwoordelijke bij Takata te zijn. Zei daar iemand ‘seppuku’?

 

Falende toeleverancier noopt Toyota tot tweede recall.

Recent Content