FACELIFT VOOR DE FORD FOCUS (2014)


Een van de meest populaire wagens in het c-segment krijgt een nieuwe neus, technologie en interieur. De Ford Focus is klaar om opnieuw potten te breken. FACELIFT VOOR DE FORD FOCUS (2014).

Sinds de eerste Focus op de markt kwam in 1998 zijn er wereldwijd niet minder dan 12 miljoen exemplaren van verkocht, waarvan 6,9 miljoen stuks in Europa. Vorige maand nog werd de Focus uitgeroepen tot ‘s werelds meest verkocht model op basis van een analyse van Ford zelf. In China is de Focus Focus de meest verkochte personenwagen, daar ging hij 300,000 keer over de toonbank.

Op het Mobile World Congress dat momenteel in Barcelona plaatsvindt heeft Ford het doek van haar nieuwe Focus getrokken. Deze facelift voor de Focus borduurt verder op de nieuwe designtaal van Ford, voordien getoond op de Mustang en Mondeo.

NIEUW SCHERM

We wilden de Focus een emotiever design meegeven,” verklaarde Martin Smith, executive design director bij Ford of Europe. “De nieuwe Focus oogt dan ook meer gespierd en atletisch, met een meer geraffineerde designtaal, en laat geen twijfel bestaan over de rijervaring die hij in petto heeft.

De reden dat Ford het doek er in Barcelona aftrekt was de lancering van de SYNC 2, Fords in-car connectivity-systeem. Dat nieuwe scherm krijgt een vernieuwd aanraakscherm in hoge resolutie en geavanceerde spraakbediening voor het audio- en navigatiesysteem, de klimaatregeling en mobiele telefoons.

Onder de kap zijn de nieuwe 1.5 EcoBoost benzinemotor en 1.5 TDCi-dieselmotor de grootste wijzigingen, In vergelijking met de huidige Focus wordt deze facelift daarmee 19% zuiniger. Ford zal ook een Focus aanbieden met de 1.0 liter EcoBoost met 99 g/km CO2.

SCHAKELPEDDELS

De nieuwe Focus wordt ook verkrijgbaar met schakelpeddels aan het stuur, waarmee bestuurders kunnen schakelen zonder hun handen van het stuur te halen. Die schakelpeddels worden als optie verkrijgbaar voor alle automatische en PowerShift geschakelde diesel- en benzinemotoren.

De nieuwe Focus is ook de eerste Ford ter wereld die het nieuwe handenvrije parkeersysteem voor haaks parkeren krijgt. Verder werd het Active City Stop verbeterd en werkt dat systeem nu tot 50 km/u.

Technisch werd de rijdynamiek stevig verbeterd met stijvere voorkant, herziene ophanging en herwerkte schokdempers.

Bron

 

FACELIFT VOOR DE FORD FOCUS (2014).

Recent Content