F1-coureur flauwgevallen wegens gewichtseisen


“Schat, ziet mijn kont er dik uit in dit racepak?” F1-coureur flauwgevallen wegens gewichtseisen.

Dit jaar mogen de auto’s nog maar 692 kilo wegen. De teams hebben er uiteraard alles aan gedaan om dit mee te nemen in de bouw van de wagens, maar er werd van de coureurs verwacht dat ook zij een steentje bij zouden dragen. Lewis Hamilton vertelt dat het dieet van sommige rijders “hardcore” is geworden. Zij putten zichzelf uit en proberen zoveel mogelijk gewicht te verliezen om maar aan de gewichtseisen te kunnen voldoen.

Er was al voorspeld dat het rigoureuze dieet voor problemen zou gaan zorgen. In de zengende hitte van Maleisië is dit dan eindelijk tot uiting gekomen. Een bezoek aan de sauna, een stoombad, en niets eten of drinken voordat de kwalificatie is verreden om maar zo licht mogelijk te zijn is iemand te veel geworden. De coureur is tijdens een presentatie flauwgevallen. Om wie het hier gaat wordt niet gezegd.

De zwaarste coureur van het moment is waarschijnlijk Adrian Sutil, die 12 kilo meer weegt dan teammaatje Esteban Gutierrez. Dat is een aanzienlijk probleem, aangezien de C33 volgens geruchten niet aan het minimum gewicht van 692 kilo kan voldoen. Het maakt daarbij niet uit wie van de twee achter het stuur zit.

Sauber werkt aan een nieuw lichtgewicht chassis, dat in mei bij de GP van Spanje zal worden geïntroduceerd. Hopelijk gaan meedere teams deze extra mile om een einde te roepen aan het onmogelijke dieet van de coureurs, want zoals het nu gaat is ‘t wachten op ongelukken.

Bron

F1-coureur flauwgevallen wegens gewichtseisen.

 

Recent Content