EV’S VAN CADILLAC MOGELIJK VERDER WEG DAN GEDACHT


Onlangs kondigde General Motors aan van Cadillac het elektrisch merk van de onderneming te gaan maken. Hoewel dit wel echt de bedoeling is, lijkt het er niet op dat op korte termijn in een elektrisch model van het merk gestapt kan worden. De huidige plannen lijken op een introductie over drie jaar te mikken. EV’S VAN CADILLAC MOGELIJK VERDER WEG DAN GEDACHT.

PLATFORM

Een reden waarom de eerste echte elektrische Cadillac in de nieuwe plannen nog ver weg is, is het opbouwen vanaf het nulpunt. De fabrikant wil bijvoorbeeld een specifiek eigen elektrisch platform ontwikkelen. Dit is ook de manier waarop andere fabrikanten met grote plannen het hebben aangepakt. Dit neemt wel enige tijd in beslag om naar wens te maken. Pas dan kunnen de verschillende elektrische auto’s hierop gebaseerd worden.

MODELLEN

Met het elektrisch platform kan Cadillac verschillende soorten modellen gaan produceren. Het zou dan onder andere gaan om een elektrische SUV en een elektrische crossover. Daarnaast gaat het om modellen in verschillende vormen van elektrische aandrijvingen en modellen voor alle soorten markten, zowel linksom als rechtsom. De basis die hiermee gelegd wordt is daarom ook flink belangrijk te noemen. Daarnaast wil de fabrikant er wel zeker van zijn dat de elektrische auto’s wel een winstgevende tak van het bedrijf zullen vormen. Dit is goed te begrijpen want recentelijk had het merk het flink zwaar. Vooral in eigen land liep het niet goed.

COMPLETE LINE-UP

Sinds de aankondiging van General Motors wordt er flink gespeculeerd. Uiteindelijk lijkt het erop dat er tenminste elf elektrische modellen geïntroduceerd gaan worden in de komende jaren. Die moeten eigenlijk allemaal op het nieuwe platform, dat BEV3 gaat heten, worden gebaseerd. Wanneer dit over drie jaar klaar is zou de achterstand dus mogelijk wel snel kunnen worden ingelopen. In de komende periode zal langzaam maar zeker steeds meer duidelijk worden over de manier waarop dit aangepakt gaat worden.

Bron: elektrischeauto.nl

EV’S VAN CADILLAC MOGELIJK VERDER WEG DAN GEDACHT.

Recent Content