EV-SAMENWERKING TUSSEN VOLKSWAGEN EN FORD BEKRACHTIGD


De eerder aangekondigde samenwerking tussen Volkswagen en Ford gaat er definitief komen. Eerder werd al gesteld dat de twee grote fabrikanten samen aan elektrische auto’s zouden gaan werken. Hoe dat er in de praktijk uit gaat zien is nu een stuk duidelijker geworden. Er worden verschillende soorten voertuigen ontwikkeld door de partnerschap. EV-SAMENWERKING TUSSEN VOLKSWAGEN EN FORD BEKRACHTIGD.

ELEKTRISCH

Het eerste punt waarom het gaat is het ontwikkelen van elektrische auto’s. Op die manier willen de twee grootmachten van weleer ervoor zorgen dat de kosten voor ontwikkeling kunnen worden beperkt. Volkswagen en Ford hebben daarbij ook het oog op autonoom opererende auto’s. De Amerikaanse fabrikant is al langere tijd op zoek naar partners om de achterstand op het gebied van EV’s in te lopen. De Duitse fabrikant is er daar één van.

GOED NIEUWS

De bekrachtiging van de samenwerking is dan ook vooral voor Ford goed nieuws. De fabrikant zit al lange tijd in zwaar weer. In alle grote afzetmarkten daalde het marktaandeel in de afgelopen jaren. Een belangrijke reden hiervoor is het feit dat de fabrikant te weinig innovatie liet zien. Volkswagen gaat daar nu bij helpen. In de eerste plaats ging het om voertuigen voor commercieel gebruik, maar inmiddels is duidelijk dat de samenwerking veel verder zal gaan dan dat. Welke daadwerkelijke uitkomsten ook voor de rijders van de merken zichtbaar worden, wilden de betrokkenen nog niet melden.

TENNESSEE

Het nieuws komt net nadat Volkswagen ook al had aangekondigd in de Verenigde Staten te investeren in de eigen fabriek in Tennessee. Er wordt dan ook gefluisterd dat Ford de Duitse fabrikant gaat helpen de positie in de Verenigde Staten te verbeteren. Omgekeerd zal Volkswagen dan Ford gaan helpen met het herstellen op markten in andere delen van de wereld, zoals Azië en Europa. Dit is een tactiek die beide fabrikanten ook al eens in de jaren tachtig van de twintigste eeuw samen toepasten. Toen ging het om Brazilië en Argentinië.

Bron: elektrischeauto.nl

EV-SAMENWERKING TUSSEN VOLKSWAGEN EN FORD BEKRACHTIGD

Recent Content