EV-NIEUWS: WEEK VAN ONTHULLINGEN


Afgelopen week is van opvallend veel elektrisch aangedreven auto’s het doek getrokken. En dat waren niet de minste. EV-NIEUWS: WEEK VAN ONTHULLINGEN.

Met name bij het oldtimerfestijn Concours d’Elegance van Pebble Beach in Californië was er nogal wat spektakel te zien. Hier is een elektrische ‘Muscle Car’ onthuld: deRenovo Coupe. De carrosserie stamt van de legendarische Shelby Daytona Coupe, een iconische muscle car uit de jaren zestig. De Twin Sequential Axial Flux-elektromotoren produceren 373 kW vermogen en 1.354 Nm koppel, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 3,4 seconden. In 2015 gaat de Renovo Coupe in productie en komt hij op de markt voor prijzen vanaf omgerekend zo’n 395.200 euro zonder belastingen.

Op Pebble Beach showde Saleen, ook zo’n legendarisch Amerikaans merk, zijn FOURSIXTEEN. Een bijzonder sportief gelijnde vierdeurs sedan met de elektromotor en aandrijflijn van de Tesla Model S. Door andere overbrengingsverhoudingen en een lager gewicht moet de creatie van Saleen nog sneller accelereren dan de Model S. De FOURSIXTEEN is een verkoopprijs van omgerekend zo’n 100.000 euro toebedacht. Ook dat is een serieus bedrag, maar hoge prijzen schrikken in Californië kopers niet af. Een BMW i8 Concours d’Elegance Edition, waarvan er maar een is gemaakt, is op het klassiekerevent immers voor maar liefst 825.000 dollar verkocht.

Nee, dan Saab. National Electric Vehicle Sweden (NEVS), die op de failliete restanten bezig is Saab weer een toekomst te geven, werkt al geruime tijd aan een elektrisch aangedreven 9-3. Afgelopen week is een prototype onthuld. Een 9-3 met een elektromotor van 100 kW onder de kap. Productierijp lijkt die wel, maar over productie worden nog een mededelingen gedaan. De specificaties zijn in elk geval conform andere elektrische auto’s op de markt. Zeker voor wat betreft de beloofde actieradius van 200 kilometer. De lithium-ion batterij komt van Beijing National Battery Technology.

EV-NIEUWS: WEEK VAN ONTHULLINGEN.

Recent Content