EV-NIEUWS: ALLE ELEKTRISCHE AUTO’S DIE JE MISSCHIEN GEMIST HEBT


Januari is pas twee weken oud, maar toch hebben we al twee grote beurzen achter de rug. De Consumer Electronics Show in Las Vegas en de North American International Auto Show in Detroit. Door het overvloed aan nieuws heb je misschien wat gemist. Dit zijn alle (semi-)elektrische modellen die daar onthuld zijn. EV-NIEUWS: ALLE ELEKTRISCHE AUTO’S DIE JE MISSCHIEN GEMIST HEBT.

CHEVROLET BOLT EV

De Bolt is de ‘afforable’ EV van Chevrolet. De volledig elektrische Bolt heeft een actieradius van zo’n 320 km en kost omgerekend zo’n 27.000 euro. Helaas komt de elektrische Chevy voorlopig niet naar Europa.

AUDI H-TRON QUATTRO CONCEPT

Dit jaar toont Audi op de North American International Auto Show de h-tron Quattro Concept met 600 kilometer actieradius. De waterstof is verdeeld over drie tanks van 700 bar en wordt door 330 individuele cellen (de ‘stack’) omgezet in elektriciteit. Volgens de NEDC verbruikt de Audi h-tron Quattro Concept 1 liter waterstof per 100 kilometer.

TIGUAN GTE ACTIVE CONCEPT

De Volkswagen Tiguan GTE Active Concept is op basis van de eerder onthulde Tiguan GTE concept. De stoere plug-inhybride wordt aangedreven door een benzinemotor (TSI met 110 kW/150 pk) en twee elektromotoren (40 en 85 kW). Het gecombineerde vermogen is 165 kW (225 pk). De zuinige vierwielaandrijver staat garant voor zo’n 900 km actieradius op één tank en één acculading.

VOLKSWAGEN BUDD-E

De BUDD-e op de Volkswagen-stand in Las Vegas is voorzien van twee elektromotoren en vierwielaandrijving. Het platform van de BUDD-e is Volkswagens Modular Electric Drive Kit, het nieuwe platformconcept voor elektrische auto’s. Hiermee moet de actieradius van grote, elektrisch aangedreven productiemodellen tegen 2020 vergelijkbaar zijn met die van vergelijkbare benzineauto’s.

FARADAY FUTURE FFZERO1

Op de CES waren alle ogen gericht op Faraday Future. Eindelijk onthulde het nieuwe merk zijn eerste studiemodel. De vorm van de FFZERO1 is gedicteerd door de windtunnel. De carrosserie is gemaakt van lichtgewicht koolstofvezel. Vier elektromotoren zorgen voor maar liefst 734 kW (1.000 pk) vermogen en een topsnelheid boven de 320 km/u.

HYUNDAI IONIQ

We sluiten af met de Hyundai Ioniq. Deze innovatieve sedan komt in maar liefst drie smaken: volledig elektrisch, hybride en plug-inhybride. De foto’s zijn inmiddels openbaar, samen met wat specificaties van de Ioniq Hybrid. De Prius-concurrent is voorzien van een 1,6-liter benzinemotor die samen met de elektromotor 112 kW (152) pk levert.

EV-NIEUWS: ALLE ELEKTRISCHE AUTO’S DIE JE MISSCHIEN GEMIST HEBT.

Recent Content