EV-MODELLEN UIT 2014 SCOREN GOED OP TWEEDEHANDS MARKT


Dat de tweedehands markt voor elektrische auto’s nog in de kinderschoenen staat is slechts een fase. De opkomst van EV’s als optie op deze markt is niet te stuiten. In 2018 staken elektrische auto’s op bepaalde momenten al de brandstofauto’s voorbij. Nu de betere modellen beschikbaar komen lijkt dit alleen maar sterker te worden. EV-MODELLEN UIT 2014 SCOREN GOED OP TWEEDEHANDS MARKT.

2014

Het bouwjaar 2014 doet het bijzonder goed in dat opzicht. Op de tweedehands markt over de eerste twee maanden wereldwijd scoorden maar liefst vier modellen uit dit jaar in de top 5. Dit komt deels ook omdat het aanbod in dit jaar specifiek groot was. In verschillende landen gingen bijvoorbeeld juist in dat jaar speciale regelingen in. Daar is nu dus voor de tweede keer de vruchten van te plukken.

MODELLEN

Het zal niet verbazen dat tussen de modellen in de top 5 een aantal oude bekenden terug te vinden zijn. De Nissan Leaf uit 2014 is hier een goed voorbeeld van. Deze scoorde het beste van allemaal. Daar achter kwam de BMW i3 uit 2014. Ook de Tesla Model S uit 2014 deed het goed. Een enigszins opvallende auto die goed scoorde was de Fiat 500e uit 2014. Ook die haalde de top 5. Er werd gekeken naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Daarbij wordt gekeken wat een gemiddelde tweedehands elektrische auto nog kan leveren wanneer deze aangeschaft wordt. Daarop werd de lijst gebaseerd.

NIEUWER MODEL

De enige elektrische auto op de tweedehands markt die de top haalt en niet uit 2014 komt is een Ford. Het gaat dan om de elektrische Focus uit 2017. Dit komt onder andere doordat deze auto flink sneller opgeladen kan worden omdat de batterijtechniek nieuwer is. Dat de auto veel beschikbaar is op de tweedehands markt komt echter juist door de beperkte actieradius. Die bleef in 2017 zelfs al enigszins achter bij de concurrentie. Dat geldt twee jaar later dus ook op de tweedehands markt nog altijd.

Bron: elektrischeauto.nl

EV-MODELLEN UIT 2014 SCOREN GOED OP TWEEDEHANDS MARKT.

Recent Content