EUROPESE AUTOMARKT IN DE LIFT


Niet enkel in België werden vorig jaar meer wagens ingeschreven dan het jaar voordien, in heel Europa steeg de verkoop van auto’s. Met zo maar even 9,3 procent, waardoor we terug meer auto’s kopen dan in 2010. EUROPESE AUTOMARKT IN DE LIFT.

In België werden vorig jaar 501.066 wagens ingeschreven, een stijging van 3.6 procent ten opzichte van 2014. Op Europees niveau doen we het echter een stuk beter, want vorig jaar stegen de inschrijvingen in de Europese Unie met maar liefst 9,3 procent tot 13.713.526 wagens. Daardoor kunnen we stellen dat de autosector terug boven het niveau van 2010 zit, vlak na de economische crisis.

VW BLIJFT KONING

In België moest Volkswagen Renault laten voorgaan, op Europees vlak blijft VW heer en meester. Over het gehele jaar wist het merkt 6,1 procent meer wagens in te schrijven (ten opzichte van 2014) waardoor Volkswagen met 3,38 miljoen auto’s goed is voor een Europees marktaandeel van zo’n 25 procent.

Kijken we naar de premium rakkers, dan voelen Audi (nummer 5) en BMW (nummer 6) de hete adem van Mercedes in hun nek. Het merk met de ster groeide vorig jaar met maar liefst 12,6 procent en heeft zichzelf het doel vooropgesteld om de grootste premium constructeur te worden.

EUROPESE AUTOMARKT IN DE LIFT.

Recent Content