erste onderscheidingen voor innovatieve Volkswagen BUDD-e


Amerikaanse online magazines Engadget en SlashGear prijzen volledig verbonden, emissievrije microbus van Volkswagen. erste onderscheidingen voor innovatieve Volkswagen BUDD-e.

Volgende stap op weg naar de mobiele wereld van de toekomst

Innovatief en avantgardistisch; dat is de indruk die de BUDD-e recent achterliet op de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas. Slechts enkele dagen later werd het emissievrije studiemodel van Volkswagen door twee Amerikaanse online magazines al met belangrijke awards onderscheiden.

De redactie van ‘Engadget’, een toonaangevend Amerikaans online technologiemagazine, riep de BUDD-e in de 2016-editie van ‘Best of CES’ uit tot winnaar in de categorie ‘Beste Innovatie’. In haar conclusie onderstreepte de redactie de nadruk op actieradius en snel opladen, en beschouwde die elementen als zeer innovatief. Daarnaast koos de hoofdredacteur van het online magazine ‘SlashGear’, dat hoofdzakelijk smartphones, auto’s, computers en digitale apparaten beoordeelt, de avantgardistische Volkswagen microbus als overall winnaar.

Nieuwe interieurmogelijkheden
Met de wereldprimeur voor de BUDD-e op de CES presenteert Volkswagen de volgende stap op weg naar de mobiele wereld van de toekomst. Een nieuw, elektrisch aandrijfsysteem staat garant voor een actieradius tot liefst 533 kilometer (NEDC). Het totale systeemvermogen van de vierwielaangedreven conceptauto bedraagt 235 kW/317 pk. Door het batterijpakket in de bodem te verwerken ontstond een compleet nieuwe interieurindeling.

Nieuw platform voor elektrische auto’s
De BUDD-e is het eerste studiemodel van Volkswagen dat is gebaseerd op het nieuwe MEB-platform voor elektrische auto’s. Voorzien van de nieuwste generatie infotainment maakt de BUDD-e reizen tot een interactieve ervaring. Alles geschiedt intuïtiever dan ooit, met aanraak- en gebarenbediening die naadloos met elkaar samengaan. Individuele schermen vloeien in elkaar over tot grote infotainmentschermen. Zelfs de binnen- en buitenspiegels zijn gecreëerd als digitale displays.

erste onderscheidingen voor innovatieve Volkswagen BUDD-e.

Recent Content