ENGELAND WIL GROENE NUMMERBORDEN VOOR EV’S


De ‘Road to Zero’ strategie heeft al geleid tot de verkoop van recordaantallen emissievrije voertuigen. Maar de Britse regering blijft doorgaan in het zoeken naar mogelijkheden om het elektrisch rijden nog meer te stimuleren. Zo mogen lokale overheden ook hun eigen stimuleringsregelingen instellen. Dat kan zijn door EV’s van busbanen gebruik te laten maken, of door lagere parkeertarieven voor EV’s te hanteren. ENGELAND WIL GROENE NUMMERBORDEN VOOR EV’S.

BETERE HERKENBAARHEID

Om het voor de handhavers makkelijk te maken om te zien of het inderdaad EV’s zijn die van die voordelen gebruik maken, wil de Britse regering groene kentekenplaten voor EV’s invoeren. Dat heeft ook een bijkomend voordeel. Mensen kunnen namelijk direct zien dat het rijden in een EV de nodige voordelen oplevert, als ze die bijvoorbeeld over een vrije busbaan zien rijden. Bovendien kunnen de mensen zo ook zien hoeveel EV’s er wel niet zijn. En omdat dat er ook steeds meer zijn, komen ze die groene nummerborden steeds vaker tegen. Op die manier raken mensen meer en meer vertrouwd met elektrische auto’s.

GROENE KENTEKENPLATEN

Er zijn verschillende ontwerpen gemaakt voor de nieuwe nummerplaten. Er is bijvoorbeeld nagedacht over de toevoeging van een groen vlak of een groene stip of icoon. Uiteindelijk is er voor geheel groene nummerborden met een zwart opschrift gekozen. Met die platen zijn elektrische auto’s het meest herkenbaar als een ‘groene’ auto. Het wetsvoorstel is nog niet aangenomen zodat het ook nog niet helemaal zeker is of dit wel het definitieve ontwerp is.

ROAD TO ZERO-STRATEGIE

De Britse regering heeft maar liefst anderhalf miljard pond vrijgemaakt voor de Road to Zero strategie. Hiermee wil de Britse regering van het Verenigd Koninkrijk het meest aantrekkelijke land te maken om elektrisch te rijden. Bovendien heeft de Britse regering aangekondigd dat het Verenigd Koninkrijk het eerste G7-land moet worden dat de nul-emissie wettelijk vastlegt. Dat zou tegen 2050 moeten gebeuren. De Road to Zero-strategie omvat een groot aantal stimuleringsregelingen om elektrisch rijden te stimuleren. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het aantal EV’s in het Verenigd Koninkrijk is enorm gestegen.

GEÏNSPIREERD DOOR ONTARIO?

Het plan om EV-rijders diverse voordelen te bieden, is al eerder uitgevoerd in de Amerikaanse staat Ontario. Bestuurders van EV’s mochten daar gratis op tolstroken en tolwegen rijden. Ook mochten ze daar van busbanen gebruik maken. Naar aanleiding hiervan zag Ontario een duidelijke stijging in de verkopen van elektrische auto’s. De kans is groot dat de Britse regering zich hierdoor heeft laten inspireren. Maar altijd nog beter goed gepikt dan slecht verzonnen, wordt wel eens gezegd.

Bron: elektrischeauto.nl

ENGELAND WIL GROENE NUMMERBORDEN VOOR EV’S.

Recent Content