EMOTORWERKS EN LO3 ENERGY LEGGEN BASIS VOOR V2G-LADEN


eMOtorwerks heeft in LO3 Energy een partner gevonden om de basis te leggen voor een langgekoesterde droom van het bedrijf in oplaaddiensten. Samen komen zijn met een systeem dat vehicle2grid-laden gemakkelijk gaat maken. Dit is tot op heden minder gemakkelijk gebleken dan veel fabrikanten zouden wensen. Het partnerschap start per direct. EMOTORWERKS EN LO3 ENERGY LEGGEN BASIS VOOR V2G-LADEN.

OPLAADDIENST 

eMotorwerks is vooral bekend als fabrikant van slimme oplaadsystemen. Zo is het systeem van deze fabrikant in te stellen op een manier dat er altijd zo zuinig mogelijk met energie wordt omgegaan. Auto’s die eraan gekoppeld zijn laden bijvoorbeeld alleen in daluren. De prijs is dan laag en het netwerk wordt niet onnodig belast. Dit vormt ook de basis voor het idee van v2g-laden dat de beide bedrijven hebben.

PARTNERSCHAP

Daar komt LO3 Energy namelijk om de hoek kijken. Dit bedrijf biedt het missende bouwsteentje voor eMotorwerks. Dit bedrijf is namelijk gespecialiseerd in systemen die energy kunnen uitwisselen via het netwerk. Op die manier kan bijvoorbeeld worden bijgesprongen met energie van plekken waar een daluur is, op plekken waar de vraag juist hoog is. Dit is precies de techniek die nodig is om auto’s onderdeel van het netwerk te kunnen maken en energie te kunnen laten bieden op momenten dat dit nodig is. De beide ideeën worden nu in het partnerschap gecombineerd tot één alles omvattend plan van aanpak.

PRIJS EN AANBOD

Het draait voor eMotorwerks en LO3 Energy om twee dingen. Aan de ene kant willen zij beide ervoor zorgen dat de gebruikers van de systemen altijd toegang hebben tot de goedkoopste energie die er op dat moment op de markt te vinden is. De prijs moet zo laag mogelijk zijn. De andere kant is dat zij willen zorgen dat er nooit iemand zonder energie komt te zitten wanneer er op plekken nog stroom te vinden is, maar die niet ingezet zou kunnen worden. Elektrische auto’s worden dan een actief onderdeel.

Bron: elektrischeauto.nl

EMOTORWERKS EN LO3 ENERGY LEGGEN BASIS VOOR V2G-LADEN.

Recent Content