ELON MUSK VERWACHT AUTONOOM RIJDENDE TESLA VOOR EIND 2019


Elon Musk denkt dat Tesla voor het einde van het jaar alles gereed heeft om volledig autonoom rijdende auto’s op de weg te hebben. De grote man achter de fabrikant stelde dit in de podcast van een investeringsmaatschappij die zelf aandelen in het automerk heeft. Musk lichtte zijn antwoord verder toe. ELON MUSK VERWACHT AUTONOOM RIJDENDE TESLA VOOR EIND 2019.

ALLES

Als het gaat over autonoom rijden, dan bedoelt Musk ook echt autonoom rijden. In de podcast gaf hij aan dat de auto’s in staat moeten zijn alle handelingen zelf te kunnen doen. Dit gaat dus nog verder dan Autopilot zoals dat er momenteel uitziet. Dit systeem is in veel opzichten al het best ontwikkeld. Al kwam Tesla ook al enkele malen negatief in het nieuws door problemen en ongelukken.

PERFECTIONEREN

Musk voegde wel iets toe aan zijn antwoord. Hij stelde dat het systeem aan het eind van het jaar goed genoeg moet zijn. Dat betekent echter niet dat het perfect is. Het perfectioneren gaat daarna pas plaatsvinden. Observatie en controle is dan nog altijd heel belangrijk. Over twee jaar zou het geschikt kunnen zijn. Bovendien is het ook afhankelijk van de overheid hoe gemakkelijk deze ontwikkeling wordt gemaakt. Mag er bijvoorbeeld met de elektrische auto’s die autonoom rijden de weg op worden gegaan? Dit is een essentiële kwestie als het gaat om het verder ontwikkelen van de mogelijkheden. Alleen dan kan Tesla zorgen voor de ideale auto.

EIGEN MENING

Omdat Musk momenteel officieel geen functie bij Tesla vervult, sprak hij wel op eigen rekening. De fabrikant wilde geen commentaar geven op wat Musk stelde in de podcast. In hoeverre het waar is wat gesteld werd, is daardoor niet vast te stellen. De komende tijd zullen de testen die op verschillende plekken al enige tijd gaande zijn verder blijven gaan. Of er binnen 12 of 24 maanden al iets mee zal gebeuren is op dit moment wel sterk de vraag.

Bron: elektrischeauto.nl

ELON MUSK VERWACHT AUTONOOM RIJDENDE TESLA VOOR EIND 2019.

Recent Content