ELON MUSK TWITTERT OVER PLANNEN VOOR EUROPEES SUPERCHARGER NETWERK


Tesla’s CEO Elon Musk heeft op Twitter een aantal stoutmoedige uitspraken gedaan over Tesla’s netwerk met snelladers, ook wel bekend als Superchargers. Dit keer heeft hij naar aanleiding van een vraag hierover op Twitter gezegd dat Tesla in Europa een 100% dekking wil realiseren. En dat doel zou volgend jaar al gerealiseerd moeten worden. Zoals Musk zelf twitterde: van Ierland tot Kiev en van Noorwegen tot Turkije. ELON MUSK TWITTERT OVER PLANNEN VOOR EUROPEES SUPERCHARGER NETWERK.

Yes. Supercharger coverage will extend to 100% of Europe next year. From Ireland to Kiev, from Norway to Turkey. https://t.co/7FQZgLCTVJ

— Elon Musk (@elonmusk) 26 december 2018

NU VOORAL IN WEST-EUROPA

Als we een blik op Tesla’s kaart met Superchargers werpen, dan zien we inderdaad een hoge concentratie snelladers in Europa. Deze bevinden zich voornamelijk in de West-Europese landen. In landen als bijvoorbeeld Albanië, Estland, Letland, Litouwen, Roemenïe, Servië en Moldavië zien we nog helemaal geen Superchargers staan.

TEXAS

Verder reageerde Musk ook op een andere vraag op Twitter, dit keer over de Superchargers die zijn gepland in San Antonio en Austin. Deze zouden dit jaar klaar moeten zijn, maar dat gaat volgens Musk niet lukken. Verder zei de entrepreneur dat er Superchargers langs alle belangrijke doorgaande wegen in en naar Texas komen. Ook helemaal bij Brownsville en richting Mexico. Musk vertelde ook van plannen die weliswaar wat minder specifiek zijn, om in 2020 ook Superchargers naar Afrika te brengen. Tot nu toe is er geen enkele Supercharger op het Afrikaanse continent te vinden.

SUPERCHARGER NETWERK

Tesla’s Supercharger netwerk werd gelanceerd in 2012, in een poging om bestuurders van elektrische auto’s te motiveren om met hun EV ook voor grotere afstanden te gaan gebruiken. Met een Supercharger kun je in een half uur weer genoeg bijladen voor nog eens een kleine 300 kilometer.

UITSPRAKEN

Elon Musk heeft wel vaker dit soort uitspraken gedaan over het Supercharger netwerk van Tesla. Hoewel het bedrijf weliswaar behoorlijke vorderingen maakt en ook flink investeert in haar Supercharger netwerk, zijn de eerdere beloften tot dusver bij lange na niet waargemaakt. Zo zei Tesla in april 2017 dat het haar wereldwijde netwerk van 5400 Superchargers in 2017 zou verdubbelen naar meer dan 10.000 stuks. Dat is dus niet gelukt, er waren eind 2017 wereldwijd ongeveer 8250 Superchargers in gebruik. Er is ook nog een gewaagdere uitspraak van Elon Musk, van begin dit jaar. Hierin had hij het over plannen om eind 2018 in totaal zo’n 18.000 Superchargers te hebben geplaatst. Ook die belofte is geen waarheid geworden. Er zijn momenteel wereldwijd iets meer dan 11.500 Superchargers.

Bron: elektrischeauto.nl

 

ELON MUSK TWITTERT OVER PLANNEN VOOR EUROPEES SUPERCHARGER NETWERK.

Recent Content