Elektrische Denza van Daimler en BYD is officieel


Dit is de nieuwste co-creatie van de Chinese grootmacht BYD en Mercedes’ moederbedrijf Daimler. Een regelrechte concurrent voor de Nissan Leaf? Elektrische Denza van Daimler en BYD is officieel.

Het lijkt er wel op. De Denza, dat in dit geval zowel voor het merk als de type-aanduiding staat, heeft een 86 kW sterke elektromotor tussen de voorwielen liggen, waarmee een koppel van 290 Nm gegenereerd kan worden. Bij de lancering in China werd door beide partijenopgemerkt dat het de meest veilige auto in zijn klasse is, waarmee de plaatsing van de accu in de bodem als voorbeeld werd genoemd. De accu is volledig is afgesloten van het passagierscompartiment.

De Denza heeft een topsnelheid van 150 km/u en, veel belangrijker, een actieradius van 300 kilometer. Een ruime voorsprong op de 199 kilometer van de Leaf of de 210 kilometer van de Renault Zoe.

Het interieur oogt chique. Naast leren bekleding prijkt er houtinleg onder het 8-inch scherm. Bovendien heeft de auto een muziekinstallatie van Harman-Kardon.

Als we de Chinese prijs van 369.000 RMB omrekenen komen we uit op ongeveer 43.000 euro. Drie toonaangevende Chinese dealercoöperaties, Zhongsheng Group Holdings Limited (Zhongsheng Group), Lei Shing Hong Auto (China) Management Co., Ltd. (LSH) en Pangda Automobile Trade Co., Ltd. (Pangda Group), zullen als eerste partners de verkoop en service van DENZA voor hun rekening nemen. De intentieverklaring hiervoor is al ondertekend. Verwacht hem niet buiten de Chinese landsgrenzen tegen te komen.

Elektrische Denza van Daimler en BYD is officieel.

Recent Content