ELEKTRISCHE BMW I4 GESPOT TIJDENS TESTSESSIE


De nieuwe elektrische BMW i4 is gespot tijdens een testsessie. De auto moet over twee jaar pas op de markt komen, maar aan de hand van de uitgelekte beelden is al veel op te maken van wat verwacht mag worden. De fabrikant is al flink ver in de ontwikkeling van de auto. ELEKTRISCHE BMW I4 GESPOT TIJDENS TESTSESSIE.

DUIDELIJK

Dat het daadwerkelijk om de i4 gaat, is goed op te maken. Hoewel de auto, zoals gebruikelijk bij tests op openbare wegen, wel enigszins gecamoufleerd is, is hier niet heel veel werk aan besteed door BMW. Daardoor is dus al een flinke hoeveelheid aan kenmerken duidelijk vast te stellen. Dit terwijl de auto vooralsnog zelfs geen onthullingsdatum heeft meegekregen. Al wordt nu verwacht dat dit tijdens de autobeurs van Frankfurt zal zijn.

TRADITIONEEL

Wat opvalt wanneer naar de uitgelekte beelden wordt gekeken, is dat de i4 er behoorlijk traditioneel uitziet. Het ontwerp ligt dichter bij andere, eerdere modellen uit de 4-serie, dan dat het bij eerdere modellen uit de i-reeks ligt. Die, de i3 en i8, lieten duidelijk een moderne visie op het ontwerpen van auto’s zien. Dit komt mogelijk ook doordat de i4 de 4-serie moet aanvullen en niet perse hoeft te vervangen. Dit was anders bij de eerdere modellen, die juist wel hele nieuwe doelgroepen moesten aanspreken. Dit is een mogelijke verklaring voor de aanpak van de fabrikant.

ELEKTRISCHE KENMERKEN

Desondanks krijgt de auto wel enkele kenmerken die meer bij het ontwerp van elektrische auto’s horen. Zo is er geen grille meer. Dit is immers niet nodig voor EV’s. Daarnaast lijkt BMW een eigen visie te hebben op hoe het batterijpakket in de auto verwerkt moet worden. Dit kan mogelijk voor een kleine vergroting ten opzichte van andere 4-modellen opleveren. Dit zijn echte conclusies die aan de hand van foto’s van oplettende spotters moeten worden getrokken. In september wordt in Frankfurt mogelijk meer bekend over de auto.

Bron: elektrischeauto.nl

ELEKTRISCHE BMW I4 GESPOT TIJDENS TESTSESSIE.

Recent Content