ELEKTRISCHE AUTO’S KRIJGEN RUIM BAAN TIJDENS SUPER BOWL


Hoewel het Mercedes Benz Stadion in Atlanta komende zondag vooral de schijnwerpers op zich weet vanwege de Super Bowl, is er ook een belangrijke plaats voor elektrische auto’s. Het stadion staat op dit moment als de plek in Amerika waar de dichtheid qua faciliteiten voor EV’s het hoogst is. ELEKTRISCHE AUTO’S KRIJGEN RUIM BAAN TIJDENS SUPER BOWL.

OPLADEN

De manier waarop de aandacht voor elektrische auto’s het best te zien is, is door de hoeveelheid oplaadpunten die het stadion kent. Er is ruimte voor 48 elektrische auto’s tegelijkertijd. Van alle stadions in de Amerikaanse competitie heeft slechts één ander stadion 10 opladers, de rest blijft in de enkele cijfers steken. Bovendien zijn alle oplaadpunten in het Mercedes Benz Stadion snelladers. Alle auto’s kunnen binnen 30 minuten 80 procent energie toegediend krijgen in het stadion.

VOORLOPER

Dat dit stadion is gebouwd met de aandacht voor elektrische auto’s voor in de gedachte is niet vreemd. De staat Georgia, waarin Atlanta ligt, is één van de voorlopers op het gebied van elektrisch rijden. In de staat rijden zo’n 25.000 EV’s rond. Het aantal opladers van 48 is ook opvallend, dit is precies 0,1% van het totaalaantal dat in de gehele Verenigde Staten te vinden is op dit moment. Op zo’n klein gebied is dit natuurlijk opvallend veel te noemen. Overigens is het hele stadion gebouwd met duurzaamheid als uitgangspunt. Energie komt bijvoorbeeld uit zonnepanelen en de verlichting is volledig LED.

NAAMGEVER

Dat het stadion ook nog eens Mercedes Benz als naamgever heeft, maakt dat de elektrische auto’s nog meer in de schijnwerpers zullen staan tijdens de Super Bowl. De fabrikant heeft recentelijk nog een miljard in Amerika geïnvesteerd om elektrisch rijden te bevorderen. Daarnaast wil het veel aandacht op de komende tien elektrische modellen vestigen. Opvallend is wel dat Hyundai de officiële sponsor van de finale is. Ook die fabrikant zal EV’s vooropstellen in de uitingen rondom de wedstrijd die op 3 februari gespeeld wordt.

Bron: elektrischeauto.nl

 

ELEKTRISCHE AUTO’S KRIJGEN RUIM BAAN TIJDENS SUPER BOWL.

Recent Content