ELECTRA MECCANICA ZIET WAARDE AANDELEN BIJNA VERDUBBELEN


De eenzitter op drie wielen van Electra Meccanica lijkt de startup naar nieuwe hoogten te laten stijgen. De waarde van het aandeel van het bedrijf op de beurs van New York verdubbelde woensdag op een haar na. De auto was al zeer populair, maar lijkt alleen maar populairder te worden. ELECTRA MECCANICA ZIET WAARDE AANDELEN BIJNA VERDUBBELEN.

BESTELLINGEN

De eenzitter, die de naam Solo draagt, is al flink vaak besteld. Zo zullen er dit jaar alleen al in de stad Los Angeles 5.000 worden afgeleverd. Voor de komende drie jaar staan 70.000 stuks al in bestelling. Dan gaat het alleen nog maar om bestellingen in de Verenigde Staten die bij het Canadese bedrijf zijn gedaan. Daardoor heeft Electra Meccanica al voor bijna 2,5 miljard dollar aan bestellingen in de wacht staan.

GROEI

Dat er voor 2,5 miljard aan bestellingen is gedaan zegt veel over het bedrijf. Het had zelf een marktwaard van 80 miljoen dollar. Dat is inmiddels dus in korte tijd flink veranderd. Daardoor worden er ook flinke uitbreidingsplannen voorbereid. Op dit moment wordt in Vancouver aan de auto’s gewerkt. Het plan bestaat om één van de Canadese fabrieken die General Motors gaat sluiten ook over te nemen. Daar kan dan ook aan het voertuig gewerkt worden. Op die manier zouden 3.000 nieuwe werknemers aan de slag kunnen voor de fabrikant. Dat Electra Meccanica het zo goed doet heeft met meerdere zaken te maken.

DE AUTO

Electra Meccanica heeft met de Solo een blauwdruk voor de auto van de toekomst afgeleverd, menen veel kenners. De auto is goedkoop in aanschaf, zo’n 15.000 dollar. Daarnaast is hij compact en daardoor goed in de stad te gebruiken. Bovendien is het productieproces ingericht dat het bedrijf de kosten sterk kan beperken. Daardoor is er ondanks de lage prijs ook nog iets te verdienen aan de verkopen. Dit is iets waar veel andere fabrikanten nog altijd naar op zoek zijn met hun elektrische auto’s.

Bron: elektrischeauto.nl

ELECTRA MECCANICA ZIET WAARDE AANDELEN BIJNA VERDUBBELEN.

Recent Content