Eindelijk. Een Rolls-Royce met aanhanger voor je mitrailleur


Ah, een auto uit simpelere tijden. Toen men niet tegensputterde wanneer je een automatisch geweer op een aanhanger achter je luxeslee knoopte om ermee op Bengaalse tijgers te jagen. Eindelijk. Een Rolls-Royce met aanhanger voor je mitrailleur.

Dit weekend wordt in Las Vegas een Rolls-Royce Torpedo Sports Tourer uit 1925 geveild. Een bolide uit de lange geschiedenis van omgebouwde Rollers voor Indiase maharadja’s. Deze heersers over feodale koninkrijken lieten zich namelijk met regelmaat een op maat gemaakte auto aanmeten, zoals de Rolls-Royce Star of India, de Swan Car van Louwman, ofdeze Jarvis Torpedo.

Het is daarom eigenlijk niet zo gek dat Umed Singh II, de maharadja van Kotah van 1889 tot 1940, een auto regelde die aansluiting vond op zijn hobby’s. Hij liet een aanhanger maken met daarop een .45 kaliber machinegeweer, die met de hand aangeslingerd moest worden. Verder komt deze ‘Tiger Car’ met een dubbelloops handgeweer in een houder en een ‘elephant gun’ bij de achterbumper. Jep, dit is een goeie kandidaat om menig verkeersruzie zonder problemen mee te beslechten. Maar in de tijd van Umed Singh II werd hij louter gebruik voor de tijgerjacht op zijn privélandgoed met bevriende rijkaards.

Onder de kap van deze Tiger Car, die gebaseerd is op een Phantom I, ligt een zescilinder lijnmotor met 8 liter inhoud. De verwachtte opbrengst is volgens veilinghuis Barrett-Jacksonzo’n 450.000 dollar.

Bron

Eindelijk. Een Rolls-Royce met aanhanger voor je mitrailleur.

Recent Content