Eindelijk: de nieuwe Corsa


Opel presenteert de volledig nieuwe Corsa. De vijfde generatie van Opels bestseller legt de lat flink hoger op het gebied van chassis- en aandrijftechniek en biedt een nieuwe rijervaring in het populaire B-segment. De nieuw ontwikkelde driecilinder 1,0-liter turbobenzinemotor koppelt pittige prestaties aan een zeer gunstig brandstofverbruik, terwijl de nieuwe wielophanging en stuurinrichting garant staan voor ongeëvenaard comfort en stuurprecisie. De nieuwe Opel Corsa beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Parijs (4 t/m 19 oktober). De productie start nog voor het einde van dit jaar. Eindelijk: de nieuwe Corsa.

De nieuwe Opel Corsa bezit alle eigenschappen om zijn 32 jaar durende succesverhaal onverstoord voor te zetten. In het uiterst competitieve marktsegment komt Opel met een dynamisch vormgegeven model met veel aandacht voor detail en eenonmiskenbare uitstraling. Het interieur straalt meer kwaliteit uit, voelt ruimer aan en is voorzien van het IntelliLink-systeem voor optimale connectiviteit.

Recept voor succesRuim 32 jaar na de introductie van de eerste Opel Corsa zijn in Europa al bijna 12 miljoen exemplaren verkocht, waarvan 2,8 miljoen van de huidige, vierde generatie. Met een gemiddelde jaarlijkse verkoop van 370.000 stuks behoort de Opel Corsa tot de meest constante in het segment. “De Opel Corsa heeft zijn populariteit te danken aan zijn aantrekkelijke uiterlijk, compacte formaat en optimale ruimte-indeling”, zegt Opel CEO dr. Karl-Thomas Neumann. “Die basiseigenschappen zijn onveranderd, maar dankzij nieuwe technologie en een fantastische rijervaring legt de Corsa de lat nóg hoger in deze klasse. De vijfde generatie Corsa zit vol verrassingen.”

Design en precisie

De designers van Opel hebben het uiterlijk radicaal vernieuwd, mét behoud van een onmiskenbare Corsa-uitstraling.De gezinsvriendelijke vijfdeurs en de sportief getinte driedeursversie ogen krachtig, dynamisch en jong. Vooral de voorzijde met de opvallende grille, de scherpe koplampen met led-dagrijverlichting en het geprononceerde lijnenspel op de flanken springen direct in het oog. De horizontale lijnen aan de achterzijde versterken de visuele breedte van de auto. De vooruitgang ten opzichte van de huidige generatie is vooral binnenin merkbaar. Het interieur is geheel nieuw ontworpen, heeft meer karakter en biedt een fraaie mix van designen kwaliteit. Binnenin is het bovendien een stuk aangenamer dankzij de verbeterde geluidisolatie.

Absolute precisie
De ingenieurs van Opel stelden comfort en stuurprecisie centraal bij de ontwikkeling van de nieuwe Corsa. Het compleet nieuwe onderstel deelt geen enkel onderdeel met de huidige generatie. De nieuwe voor- en achterwielophanging, de nieuwe snelheidsafhankelijke elektrische stuurbekrachtiging en het lagere zwaartepunt staan garant voor betere rechtuitstabiliteit, meer grip in bochten en een nauwkeurige stuurprecisie. Tevens zijn alle Corsa-modellen voortaan uitgerust met een City-modus voor een extra licht stuurgevoel bij lage snelheden. Naar wens is deCorsa leverbaar met een Sport-onderstel met stijvere veren en een specifieke stuurgeometrie voor een nóg directere respons.

1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo

Een van de hoogtepunten op motorisch gebied is de nieuwe 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo in de zogeheten Opel Corsa E. Deze unieke driecilinder turbobenzinemotor met balansas zet de maatstaf als het gaat om geluid en trillingen. De volledig uit aluminium vervaardigde motor voldoet aan de Euro 6-emissienorm en is beschikbaar in twee vermogensvarianten: 66 kW (90 pk)en 85 kW (115 pk). Beide leveren 170 Nm koppel vanaf 1.800 t/min. Een start-stopsysteem is standaard. Ook nieuw in het benzineaanbod is de atmosferische 1,4-litermotor met 66 kW (90 pk) gekoppeld aan een nieuwe generatie Easytronic 3.0semi-automatischetransmissie. Op dieselgebied is de 1.3 CDTI grondig verbeterd. Deze is beschikbaar met een vermogen van 70 kW (95 pk) en voldoet eveneens aan de EU6-norm. De motoren zijn gekoppeld aan nieuwe zesversnellingsbakken met minder interne wrijving en meer schakelprecisie. Zowel de handgeschakelde als de automatische transmissies zorgen voor extra souplesse, een adequate reactie en verbeterde efficiency.

Het hypermoderne karakter van de nieuwe Opel Corsa wordt benadrukt door het IntelliLink-infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen. IntelliLinkbiedt onder meer Bluetooth-connectiviteit, een usb-poort en stembediening. Het is compatible voor Apple en Android-apparaten en er zijn diverseappste downloaden voor zaken als navigatie en internetradio. De nieuwe Corsa introduceert ook een reeks rijhulpsystemen, waaronderbi-xenon koplampen die ook de bocht inschijnen, een dodehoeksensor, Opel Eye met verkeersbordherkenning, een rijstrook- engrootlichtassistent enForward CollisionWarning. Andere prettige voorzieningen zijn de parkeerhulp met automatische besturing, een verwarmbaar stuurwiel, een achteruitrijcamera en Hillstart Assist. De topversies van de Opel Corsa zijn uitgerust met een groot panoramisch dak en sfeerverlichting. Voor de sportief ingestelde Corsa-rijders is er deingebouwde FlexFix-fietsendrager.

Eindelijk: de nieuwe Corsa.

Recent Content