EERSTE VOLLEDIG ELEKTRISCHE STADSAUTO VAN HONDA


Al enige tijd geleden presenteerde Honda de Urban EV concept tijdens de IAA autoshow in Frankfurt. Honda gaf aan snel elektrische modellen toe te gaan voegen aan het gamma. Nu heeft Honda de volledig elektrische “E” definitief gemaakt. Het model lijkt op de auto zoals deze In Genève stond, de Honda E Prototype. Het productiemodel zal hier waarschijnlijk niet veel van af gaan wijken qua looks. De E is een compacte hatchback. EERSTE VOLLEDIG ELEKTRISCHE STADSAUTO VAN HONDA.

Op de autoshow in Genève sprak Honda ook hun visie uit op het elektrisch rijden in de toekomst. In 2025 wil het merk 100% van de modellen voorzien van een geëlektrificeerde aandrijflijn. Dit is een hybride, plug-in hybride of volledig elektrische aandrijflijn. Honda werkt ook aan waterstoftechnologie.

De Honda E maakt gebruik van het nieuwe EV-platform van Honda. Hier zullen in de toekomst meer elektrische modellen op gebouwd worden. Ondanks dat er verder nog geen specificaties van de E zijn vrijgegeven is de interesse al heel groot. Al meer dan 22.000 mensen hebben hun interesse in het model uitgesproken.

Verder heeft Honda nog meer interessant nieuws. De volgende generatie Jazz wordt leverbaar met het i-MMD hybride systeem. De nieuwe Jazz wordt later dit jaar op de Tokyo motor show onthuld. Honda gaat in eerste instantie de kleinere auto’s elektrificeren.

Bron: elektrischeauto.nl

EERSTE VOLLEDIG ELEKTRISCHE STADSAUTO VAN HONDA.

Recent Content