Eerste Tesla Model S-crash in China is een feit


Onlangs zette Tesla zijn eerste stapjes op de Chinese markt, en luxe auto’s verkopen in China staat garant voor harde crashtests buiten een lab-omgeving. Deze rode Model S is het eerste exemplaar dat er naar de schadehersteller mag. Eerste Tesla Model S-crash in China is een feit.

De wegwerpmaatschappij: ook China doet er volop aan mee. Geef een rijke Chinees een mooie dure auto, en je kunt er donder op zeggen dat hij er letterlijk de wielen af rijdt. Geloof je ons niet? Sla het autoblog-archief er maar op na, en dat is slechts waarover we geschreven hebben.

Auto’s verkopen aan bovenmodaal China is geen sinecure, er lopen nogal wat rare snuiters rond in het land, maar het geld dat binnenstroomt maakt een hoopt goed. Volgens lokale media verloor de bestuurder in het Pekingse Chaoyang District met hoge snelheid de macht over het stuur, misschien overvallen door al die plotselinge pk’s op zijn achterwielen. Geen verrassingen daar… Hij raakte een lantaarnpaal en een bus, met bovenstaande forse schade tot gevolg. Vuurperikelen bleven dit keer uit, de batterijen lijken intact te zijn.

Ook de bestuurder kwam er prima van af, de Model S onderstreepte zijn uitstekende score op het vlak van crashveiligheid eens te meer.

Overigens heeft Tesla momenteel in China een claim aan de broek van zakenman Zhan Baosheng, die de naamsrechten van Tesla in handen heeft (sowieso knap dat je kennelijk rechten kunt claimen op de achternaam van een elektropionier). Dit is opmerkelijk, want aan het begin van dit jaar leken beide partijen overeenstemming te hebben bereikt in hun conflict. Kennelijk denkt Baosheng dat er nog wat meer te halen is bij het bedrijf dat inmiddels op $ 27 miljard wordt gewaardeerd.

Eerste Tesla Model S-crash in China is een feit.

Recent Content